Bright Cape investeert in toekomst met High Tech Software Cluster

Bright Cape treedt toe tot het High Tech Software Cluster. CEO Serge Beniers: ,, Wij zien gelijkgestemden in het cluster  en begrijpen dat we de handen ineen moeten slaan om de toekomst van maakbedrijven in de regio zeker te stellen. Zeker in lastige tijden is het belangrijk om met de toekomst aan de slag te gaan. Daarom is het onze keuze om juist nu bij het cluster aan te sluiten.” Het bedrijf Bright Cape is gespecialiseerd in data-analyse en weet precies wat je moet doen om je OEE te vergroten, je omzet te verhogen, de kosten te verlagen en de processen te stroomlijnen. Wim Renders, clustermanager: ,,Er is veel vraag naar expertise in AI, machine learning en deep learning. Elk softwarebedrijf dat ons oplossingenpalet verrijkt is welkom in het cluster. In de competitieve wereld van de maakindustrie gaan zowel de grote alswel de kleine verbeteringen er voor zorgen dat de productie in Nederland kan blijven.”

Het High Tech Software Cluster (HTSC), bestaande uit een dertigtal software ontwikkelende bedrijven is gevestigd in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Het SCC biedt dé plek voor bedrijven in de maakindustrie om inzicht te krijgen in de veranderende rol van software, te experimenteren en aan de slag te gaan met innovaties die de toekomst van je bedrijf zeker stellen. Het High Tech Software Cluster is sterk vertegenwoordigd in het Smart Industry ecosysteem en sluit naadloos aan op de doelgroep van Bright Cape en haar Smart Industry 4.0 Assistent.

Smart Industry Assistent

Smart Industry 4.0 Assistent (SIA) kan afgekeurde producten in de maakindustrie voorkomen en ook de beschikbaarheid van de productielijn vergroten. Van elke individuele eenheid kan SIA de kwaliteit van het product tijdens het productieproces voorspellen en advies geven over welke acties een operator moet ondernemen om ‘niet-kwaliteit’ van producten of onderbrekingen in het productieproces te voorkomen.

Op deze manier kan een operator ingrijpen tijdens het productieproces om bijvoorbeeld te voorkomen dat een hele batch producten wordt afgekeurd of dat dure machinereparaties nodig zijn. Dankzij SIA kunnen productiebedrijven het afval halveren, de levenscyclus van hun activa verlengen en de stilstand van hun machines met 3% verminderen. Dat heeft niet alleen een positief effect op het milieu, maar verhoogt ook de omzet en de winstgevendheid.

Foto: Wim Renders, Mart Althuizen, Serge Beniers.

Meer weten over SIA?