A team of passionate data and UX specialists

Introduction

Our people

Our team is our strength. We are a talented and knowledgeable team with a passion for data and user experience. As Bright Capers, we are proactive about finding the best data-driven solutions for our clients. We don’t shy away from a challenge. We are go-getters. The can do mentality, that’s Bright Cape!

We are here for you

Annette Coffie

Marketing en Communicatie Specialist

Marketing en Communicatie Specialist

Annette Coffie

Annette is een out-going, hands-on, resultaatgericht  en positief persoon. Ze is een people’s person; een samenwerkend individu, gericht op het opbouwen van relaties en het bevorderen van de teamgeest. Content creatie is haar passie! Ze kan hierin goed haar creativiteit kwijt door de verhalen van collega’s en het bedrijf te vertellen met het behoud van onze merk en visie. Sporten is haar lust en leven. Ze is wekelijks bezig met hetzij zwem-, hardloop- of fietstraining. Familie en vrienden hebben haar bekroond tot de ‘tutti frutti’ koningin: Ze kan nl. in een handomdraai met wat er beschikbaar is in de keuken en ijskast een heerlijke eenpansschotel bereiden.

Bente Derks

Data Scientist

Data Scientist

Bente Derks

Bente heeft Technische Bedrijfskunde en Data Science & Entrepreneurship gestudeerd, een handige combinatie van Business en Data Science! Ze kan machine learning en process mining toepassen, en tegelijk de toegevoegde waarde voor het grotere plaatje waarborgen. Bente is in April 2021 begonnen bij Bright Cape. Haar vrije tijd besteed zij het liefste aan zaal-en veldvoetbal, dus ze is altijd wel in voor een balletje trappen. Daarnaast is Bente Spaans aan het leren, en gaat ze graag op pad met vrienden.

Bram van den Heuvel

Managing Partner

Managing Partner

Bram van den Heuvel

Bram is Managing Partner bij Bright Cape. Hij heeft een achtergrond in Business Administration & Management en Logistic Management. Bram is een hands-on professional. Hij is een succesvolle beslisser en creatieve probleemoplosser met diepgaande kennis van change management, risicobeheer en bedrijfsontwikkeling. Zijn uitgebreide internationale ervaring in het managen en herstructureren van bedrijven in de financiële sector, en het leveren en implementeren van visie en strategie, maken van Bram een waardevolle aanwinst voor ons team. Bram geniet volop van zijn kinderen en familie. Daarnaast doet hij graag aan sport, fitness en reizen.

Daan Salomé

Data Scientist

Data Scientist

Daan Salomé

Daan is een positieve jonge man, volhardend om zijn doel te bereiken. Hij is een programmeur goeroe die complexe concepten in hapklare brokken hakt. Daan helpt en leert anderen graag hoe hij/zij in de toekomst zelf een probleem kan aanpakken en oplossen. Zijn expertise ligt in machine learning technieken en een sterke analytische denkwijze, mede gevormd door zijn achtergrond in Industriële en Toegepaste Wiskunde. Hij combineert al deze karakteristieken om zodoende praktische data science applicaties te ontwikkelen. Wanneer Daan geen data aan het kraken is, kan je hem vinden op de atletiekbaan, de koersfiets, of in het zwembad. Daan houd ervan om zichzelf uit te dagen. Zo staat er nog een marathon op de planning en wil hij binnenkort meedoen aan zijn eerste triathlon.

Danielle van Vroenhoven

Financial Specialist

Financial Specialist

Danielle van Vroenhoven

Dorine Hamers

Office Manager

Office Manager

Dorine Hamers

Dorine is in 2020 begonnen bij Bright Cape. Haar ervaring als Office Manager en haar werkzaamheden op het gebied van HR en Finance (backoffice) maken haar een ware aanwinst voor ons bedrijf. Daarnaast geeft Dorine ook support aan enkele Marketing gerelateerde activiteiten en is ze tevens lid van de Cultuurcommissie waar ze regelmatig leuke events organiseert voor het hele bedrijf. In haar vrije tijd gaat Dorine graag wandelen met haar twee Golden Retrievers, kijkt ze graag (fantasy) films, vindt ze het heerlijk om uit eten te gaan met vriendinnen, of leest ze af en toe een boek. Bordspellen zijn ook een van haar favoriete vrijetijdsactiviteiten met haar gezin of vrienden.

Eda Saral

Data Scientist

Data Scientist

Eda Saral

 

 

Evelien Hopman

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Evelien Hopman

Evelien kwam na haar bachelor Technische Bedrijfskunde al in contact met Bright Cape, waar ze als werkstudent aan de slag is gegaan. Dit is haar zo goed bevallen dat ze tijdens haar master Innovation Management terug kwam om haar thesis te schrijven over de zorgrobot SARA; nu een van onze succesvolle innovatieve start-up projecten. Na haar afstuderen is Evelien dan ook bij Bright Cape gebleven om verder te werken aan het implementatie proces van de robot bij verschillende zorginstellingen. En alhoewel innovatie in de zorgsector Evelien enorm inspireren, heeft ze ervoor gekozen om toch weer haar technische kant op te zoeken. Deze uitdaging gaat ze aan als Process Mining Consultant, waarmee ze samen met het team bedrijfsproblemen en interne processen gaat aanpakken met een data-gedreven en innovatieve oplossing. In haar vrije tijd leest Evelien ontzettend graag en houdt ze enorm van (gezond) koken. Ook kan ze geen dag stilzitten en doet ze aan allerlei soorten sport, zoals hardlopen, hockey, yoga en fitness.

Femke van der Schoot

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Femke van der Schoot

Femke is in december 2021 bij Bright Cape begonnen als Process Mining Consultant. Ze heeft haar bachelor Applied Mathematics afgerond en heeft vervolgens met success een dubbele master behaald, namelijk Industrial and Applied Mathematics en Data Science in Engineering. Femke was actief lid van de studievereniging GEWIS. Ze heeft daar een goed netwerk opgebouwd en we hopen dan ook door haar tussenkomst meerdere talentvolle collega’s aan te trekken. Femke is een dierenliefhebber en heeft twee hamsters als haar eerste eigen huisdieren. Daarnaast houdt ze van reizen en wandelen door de natuur. Verder is Femke creatief en doet ze aan borduren, haken en diamond painting.

Gamze Bozkurt

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Gamze Bozkurt

Gamze heeft in 2021 haar master Data-Driven Design aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Haar academische achtergrond is een bachelor Public Relations en een master Business Management Administration. Het grootste deel van haar eerdere werkervaring voor Data-Driven Design komt uit de bancaire wereld binnen sales & marketing teams. In januari 2022 is Gamze aan haar carrière als Data Driven Experience Consultant begonnen bij Bright Cape. Ze is enthousiast om al haar expertise met ons te bundelen om Bright Cape nòg succesvoller te maken! Naast haar werk is Gamze tangodanseres, astroloog en ademcoach. Daarnaast is ze geïnteresseerd in het spelen van handpan om haar creativiteit te stimuleren. Ook houdt ze van yoga & meditatie en het bakken van cheesecakes. Gamze is tevens begonnen met Nederlands te leren en is ambitieus om het te gebruiken in haar dagelijks leven.

Harm Hoebergen

Continuous Improvement Manager

Continuous Improvement Manager

Harm Hoebergen

Harm heeft tijdens zijn studie informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven een passie ontwikkeld voor bedrijfsprocessen en in het bijzonder het verbeteren daarvan. Hij heeft zich gespecialiseerd om organisaties te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Hierbij maakt Harm veelvuldig gebruik van zijn kennis en ervaring in verandermanagement en met name lean en agile. Voor onze teams is Harm dan ook dé aangewezen trainer en coach in Agile en Lean. Hij is enorm blij met de samenwerking met Bright Cape zodat we onze klanten kunnen ondersteunen in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen met behulp van data science. Harm geniet ervan om tijd door te brengen met mijn gezin. Daarnaast haalt hij veel plezier uit voetbal, zowel actief (zelf of met de kinderen) als passief (in het stadion of voor de tv), en hardlopen.

Irene Broeckaert

Data Scientist

Data Scientist

Irene Broeckaert

Irene heeft haar bachelor Communicatie en master Cognitive Science & Artificial Intelligence met succes afgerond. In haar vorige baan heeft ze de beginselen van processen in kaart brengen en processen optimaliseren geleerd. Bij Bright Cape wil ze deze skill graag uitbreiden en het meer data gedreven gaan doen. Tevens wilt Irene graag haar analytische en programmeer skills verder ontwikkelen. Irene is enthousiast om haar opgedane ‘sociale’ skills tijdens haar bachelor studie in de praktijk te brengen door samen met klanten te werken en meerwaarde te creëren. Een popster in wording, dat is Irene! Ze is namelijk bezig zichzelf gitaar te leren spelen en heeft ze recentelijk ook een keyboard gekocht. Ze hoopt binnenkort zo’n  ‘loop’ machine aan te schaffen om muziek op te nemen en daarbij mee te zingen, al geeft ze toe niet echt een zangeres te zijn. Verder houdt Irene ontzettend veel van bordspelletjes; hoe moeilijker/uitgebreider het spel, hoe leuker ze deze vindt.

Jasper Arendsen

Data Scientist

Data Scientist

Jasper Arendsen

Jasper heeft zijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de TU/e behaald en heeft vervolgens de master Data Science & Entrepreneurship aan de Jheronimus Academy of Data Science  (JADS) gevolgd. In Februari 2022 is Jasper als Data Scientist bij Bright Cape gestart. De combinatie van studies heeft een handige mix van kennis aan Jasper meegegeven. Hij wordt enthousiast van het oplossen van bedrijfsproblemen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen waarvoor data science de oplossing is. Jasper’s expertise ligt op het gebied van machine learning, data analyses en process mining. In zijn vrije tijd is Jasper graag met muziek bezig en speelt hij de gitaar. Ook geniet Jasper van zelf voetballen of kijken naar wedstrijden zowel op tv als in het stadion. En mocht je jezelf voor een diner willen uitnodigen dan is Jasper ‘the person to go to’. Hij houdt er namleijk van om lekker en uitgebreid te koken.

Jef van den Buijs

Data Scientist

Data Scientist

Jef van den Buijs

Jef heeft de bachelor studie Technische Bedrijfskunde en de masteropleiding Operations Management & Logistics gevolgd aan de TU Eindhoven. Als afstudeeropdracht voor zijn master opleiding, heeft hij via Bright Cape een onderzoek gedaan naar een verbeterd inspectiebeleid in een productie process op basis van machine data en machine learning technieken. Deze eerste samenwerking was erg goed bevallen waardoor Jef sinds medio 2019 in dienst is getreden bij Bright Cape als Data Scientist. Zijn expertise ligt op het vakgebied van Business Intelligence en Process Mining.

Jim Wevers

Project Manager

Project Manager

Jim Wevers

Joost Hessels

Data Scientist

Data Scientist

Joost Hessels

Joost is creatief en technisch onderlegd, mede door de opleiding Industrial Product Design die hij heeft afgerond. Zijn hart gaat echter sneller kloppen van alles wat komt kijken bij Data Engineering en Data Science. Nadat hij aan Tilburg University de Master Data Science ‘Business & Governance’ succesvol heeft doorlopen, is Joost sinds begin 2019 werkzaam bij Bright Cape als Data Scientist. Het meeste plezier haalt hij uit het (pre-)processen van data, data analyse toepassen (door middel van dashboarding) en het ontwikkelen van voorspellingsmodellen (met behulp van Machine Learning technieken). Kortom, de volledige pipeline triggert hem om het uiteindelijke doel te verwezenlijken: enen en nullen omzetten naar business value! Bij Joost draait nagenoeg alles om voetbal; hij voetbalt zelf met een groep vrienden, is een fanatiek voetbal supporter en speelt graag een potje FIFA. Verder neem hij graag deel aan speciaalbier en whisky proeverijen en geniet hij erg van reizen om de rest van de wereld te kunnen ontdekken.

Joost van Poorten

Data Scientist

Data Scientist

Joost van Poorten

Joost heeft Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde) gestudeerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven en heeft vervolgens de Master Operations Management and Logistics succesvol doorlopen. Direct na het behalen van zijn diploma in 2018 is hij als Data Scientist gestart bij Bright Cape. Joost’s betrokkenheid bij projecten ligt op het gebied van business analyse en procesverbeteringen, o.a. door het gebruik van Process Mining.  In zijn vrije tijd is Joost graag aan het sporten. Hij houdt van tennis en golf, maar vindt het ook fijn om naar de gym te gaan. Daarnaast heeft Joost een passie voor skiën en geniet hij ook van video games spelen.

Jordy Reijers

Digital Sr. Marketeer

Digital Sr. Marketeer

Jordy Reijers

Jordy ondersteund als Digital Sr. Marketeer de SEM afdeling van Bright Cape om de digitale marketing strategie beter aan te laten sluiten bij organische & betaalde zoekmachine marketing. Na zijn studie startte Jordy als Marketing coördinator binnen de Makro (FMCG). Tijdens zijn loopbaan heeft hij gewerkt als ZZP’er & interim’er voor innovatieve start up/scale ups, marktleiders, energie collectieven & e-commerce partijen in de gaming industrie. Zijn werkzaamheden hielden zich vooral bezig met strategische advisering, campagnes (internationaal) opzetten en uitrollen en de juiste digitale customer journey & contentstrategie te realiseren.

Joris Ruis

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Joris Ruis

Joris is in april 2021 bij Bright Cape begonnen als Proces Mining Consultant waar hij bedrijfsprocessen gaat analyseren en aan de hand van data deze processen optimaliseren. Deze werkzaamheden sluiten goed aan bij zijn studie Informatiekunde en Business Informatics die hij met goed gevolg heeft afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Joris heeft tijdens zijn opleiding  geleerd om bruggen te slaan tussen bedrijfsproblemen, processen en IT oplossingen. Vaardigheden die hij goed kan inzetten in de praktijk. Verder heeft Joris zich ook verdiept in innovatie management en IT entrepreneurship. Van innovatieve oplossingen word hij dan ook erg enthousiast! Met name oplossingen die de wereld een stukje mooier of duurzamer maken. In zijn vrije tijd staat Joris graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen en vind hij het fijn om de gemaakte gerechten samen met vrienden en familie te eten. Tijdens het koken luistert hij vaak naar podcasts, variërend van een true crime, sport tot een podcast over media. Om fit te blijven vind je Joris op de tennisbaan en in de zomer gooit hij graag een balletje in een basket.

Katrin Kostova

Data Scientist

Data Scientist

Katrin Kostova

Katrin heeft haar bachelor in Toegepaste Wiskunde en master in Business Analytics afgerond. Zij is een gedreven en enthousiast persoon met ervaring in meerdere posities, in diverse teams, grootte van organisaties en branches. Als Data Scientist is ze betrokken bij projecten waar ze algoritmes ontwikkelt die afwijkingen detecteren in processen, gebruik makend van zowel interne als externe data. Katrin haalt heel veel energie uit het uitoefenen van ballet, barre en pilates in groepsverband, maar ze kan ook solo genieten van yoga en meditatie sessies. Verder is Katrin al voor enige tijd vegetarisch en is ze vaak culinaire experimenten aan het doen.

Lindsey van der Lans

Manager Human Data Interaction Consultants

Manager Human Data Interaction Consultants

Lindsey van der Lans

Lindsey werkt sinds december 2019 bij Bright Cape. Ze is ingestapt als consultant en is inmiddels consultant & team lead van het Human Data Interaction team. Ze heeft een studieachtergrond in Cognitieve Psychologie (MSc.) en in User System Interaction (PDEng) en ze vindt het ontzettend gaaf om de combinatie van deze studies toe te passen. Samen met haar team kijkt ze naar hoe wij de beste oplossing kunnen  vinden voor een persoon binnen de juiste context. Dit resulteert in process/service optimalisatie of product verbetering/initiëring. Het liefst doen we dit data gedreven: wat gebeurt er (data), waarom gebeurt het (mens & situatie) om vervolgens dit met elkaar te combineren om tot de juiste inzichten en oplossingen te komen. De zogeheten datatriangulatie. Lindsey heeft een prachtige team waarmee ze dit allemaal opzet en uitbouwt naar een eigen solution, waarmee we de klant weer verder helpen. In haar vrijetijd vindt Lindsey het leuk om hard te lopen, yoga te doen en te reizen. Verder houd ze van het bourgondische leven in Den Bosch en van haar katten Pika (is hete saus in het papiaments) & Loempia.

Lotte Sap

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Lotte Sap

Lotte heeft altijd al een passie gehad voor zowel psychologie als technologie en denkt graag na over hoe technische innovatie mensen kan helpen. Ze heeft daarom gekozen voor de studies Psychology & Technology (BSc) en Human Technology Interaction (MSc), beide aan de TU/e. Tijdens haar studie heeft Lotte, onder andere, UX-, onderzoeks- en data analyse vaardigheden opgedaan. Een mix vaardigheden die goed van pas komen bij haar functie als Human Data Interaction Consultant. In haar vrijetijd  sport Lotte graag, en dan het liefst in groepsverband zodat het naast gezond ook gezellig is. Daarnaast kookt en bakt ze graag op een gezonde manier en test ze regelmatig recepten uit die ze tegenkomt op Instagram. Ook vindt Lotte het heerlijk om naar concerten te gaan.

Luuk Jeuken

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Luuk Jeuken

Luuk heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aangevuld met Bedrijfskunde. Hij is een Co-founder/Partner bij Bright Cape en loopt niet weg voor inhoudelijke uitdagingen. Bij Luuk staat kwaliteit altijd voorop. Samen met de andere partners bewaakt hij de lange termijn strategie van Bright Cape en proberen ze een onderscheidende positie in de markt te bereiken. Dit doen ze door enerzijds mooie Data Science oplossingen te bieden voor geweldige klanten en anderzijds een goede en interessante werkgever te zijn voor onze mensen. In zijn vrije tijd reist Luuk graag met zijn gezin. Ook vindt hij het fijn om te ondernemen, skiën, golfen, spinnen en sporten. Sinds kort probeert Luuk ook piano te leren spelen.

Luuk Swinkels

Controller

Controller

Luuk Swinkels

Luuk heeft op de Universiteit van Tilburg de Bachelor Bedrijfseconomie en de Master of Finance succesvol doorlopen. Ook heeft hij een business course Business Control afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Met zijn werkervaring als business en data analyst is Luuk ook zeer betrokken met onze data scientist, process mining en data driven experience consultants. Met zijn studieachtergrond en werkervaring heeft Luuk de perfecte combinatie in zijn rol als Controller. Samen met de backoffice zorgt hij voor financiële stabiliteit en dat de administratie altijd op orde is, optimaliseert hij onze interne processen en geeft hij onze medewerkers inzichten die zij nodig hebben om projecten te managen. Luuk is gek van voetbal en muziek. Hij houdt ervan om met vrienden en familie te sporten, naar festivals te gaan of een spelletje te spelen. Als dj draait hij thuis graag een plaatje of het echte werk op feestjes.

Madelon Schellekens

Data Scientist

Data Scientist

Madelon Schellekens

Madelon is in juli 2022 gestart bij Bright Cape als Data Scientist. Ze heeft de bachelor Technische Bedrijfskunde en de master Operations Management and Logistics gedaan, beide aan de TU/e. Tijdens haar studie heeft ze vaardigheden in onder andere machine learning en process mining opgedaan. Haar afstudeeropdracht was een opdracht over product quality prediction. Madelon past haar skills graag toe bij bedrijven en ze denkt dan ook graag na over hoe zij hiermee organisaties  verder kan helpen in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Voor haar start bij Bright Cape heeft Madelon drie maanden door midden Amerika gereisd. Ze is eigenlijk wel in voor alles wat in of op het water gedaan wordt, maar het liefst hangt ze aan haar kite. Wanneer de wind, of andere condities, dit niet toelaat, fietst Madelon ook graag. Daarnaast houdt ze ook erg van koken en reizen.

Manou van Wijlen

Afstudeerstagiaire

Afstudeerstagiaire

Manou van Wijlen

Manou heeft haar bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Momenteel volgt zij de master Operations Management & Logistics aan de TU/e met een specialisatie in data intensive industries. Voor deze opleiding doet ze haar afstudeerproject bij Bright Cape. Manou’s vaardigheden zijn process mining, machine learning, process simulation & process management. In haar vrijetijd doet Manou aan paalfitness, is ze erg fanatiek met squash, en doet ze graag aan bodypump lessen in het studenten sportcentrum in Eindhoven. Ook gaat Manou graag op wintersport en houdt ze ervan dan zo snel mogelijk met haar snowboard de piste af te gaan. Toch een beetje een sneldheidsduiveltje, onze Manou! Verder drinkt ze graag speciaalbiertjes met vrienden en vindt ze het leuk om naar concerten te gaan.

Mart Althuizen

Manager Analytics & Applied Data Science

Manager Analytics & Applied Data Science

Mart Althuizen

Mart maakt sinds 2016 deel uit van ons team. Hij is als Data Scientist begonnen en is inmiddels manager van een team data scientists. Mart heeft een achtergrond in Operations Management & Logistics. Wat hem drijft is de puzzel om te bepalen welke factoren nodig zijn voor een oplossing en de afweging hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Mart houdt van uitdagingen en de dynamiek van een nieuwe omgeving, dit geeft hem de mogelijkheid om constant iets nieuws te leren. Hij gelooft dat; goed luisteren, vragen stellen oftewel de situatie echt begrijpen, samen met een grote nieuwsgierigheid naar hoe alles werkt ervoor zorgt dat je tot echt creatieve oplossingen komt en uitdagende doelen bereikt. Mart is doorgaans betrokken bij verschillende type projecten met verscheidene onderwerpen, zoals: Image Recognition en Forecasting. Wanneer Mart niet aan het reizen of aan het lezen is vindt je hem aan het  boulderen/klimmen, crossfitten, voetballen of snowboarden.

Marieke Gommers

Data Scientist

Data Scientist

Marieke Gommers

Marieke heeft heeft haar bachelor in Technische Bedrijfskunde en master in Technische Wiskunde afgerond. Tijdens haar studie heeft ze zich gefocust op data science en statistiek, waarbij ze erg geïnterreseerd raakte in de toepassing van wiskunde voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Vooral machine learning en AI zijn onderwerpen waar ze altijd meer over wil leren. Als Data Scientist bij Bright Cape wilt ze zich hierin verder verdiepen en ontwikkelen. In haar vrije tijd sport Marieke graag, en als het mooi weer is gaat ze het liefst een rondje racefietsen. Daarnaast houdt Marieke van reizen en leuke dingen doen met vrienden.

Maurits Akkerman

Data Scientist

Data Scientist

Maurits Akkerman

Maurits heeft zijn bachelor Technische Bedrijfskunde en master Operations Management & Logistics aan de TU in Eindhoven afgerond. Tijdens zijn studie heeft hij een sterke affiniteit ontwikkeld met het doorgronden van data en op basis daarvan bedrijfsprocessen te verbeteren. Door het gebruik van verschillende programmeertalen, het schrijven van simulaties, en het uitvoeren van analyses, wist Maurits dat hij wilde gaan werken in dit vakgebied. Bij Bright Cape vond hij hierin een goede match. Naast zijn uitdagende baan als Data Scientist breidt hij tevens zijn process mining skillset uit om zodanig data inzichtelijk te maken en waarde te kunnen creëren voor onze klanten. In zijn vrije tijd is Maurits vaak aan het sporten. Hij houdt van crossfit en zit op hockey bij Oranje Rood. Verder geniet hij ervan om in de keuken allerlei lekkere gerechten te koken en dit ook met vrienden te delen. Ook vindt Maurits het heerlijk om af en toe op zijn piano te spelen.

Menno van Eersel

Data Scientist

Data Scientist

Menno van Eersel

Voor Menno was het snel duidelijk dat hij verder wilde groeien op het gebied van data science na het behalen van zijn bachelor Econometrie aan Tilburg University en zijn master Industrial & Applied Mathematics aan de TU Eindhoven. Als Brabander wonend boven de rivieren, sprak de sfeer bij Bright Cape hem meteen aan. In zijn dagelijkse werkzaamheden als Data Scientist is Menno betrokken bij projecten waar we process mining gebruiken om controle van de Custumer Due Diligence processen te automatiseren. Als Menno niet achter zijn laptop aan het werk is, vind je hem hoogstwaarschijnlijk hardlopend of fietsend langs de Amstel. Ook spreekt Menno een klein woordje Mandarijn Chinees. In zijn vrije tijd vindt hij het dan ook fijn om met deze taal te oefenen.

 

Mirle Willems

Data Scientist

Data Scientist

Mirle Willems

Mirle heeft de Bachelor Cognitive Science and Artificial Intelligence gevolgd aan de Universiteit van Tilburg en vervolgens de Master Data Science and Entrepreneurship aan de Jheronimus Academy of Data Science  (JADS). Bij Bright Cape brengt ze haar opgedane technische kennis in machine learning, data analyse en process mining in praktijk. Mirle wordt enthousiast van resultaatgericht bedrijfsproblemen en processen oplossen en optimaliseren.

Muhan (Judy) Liu

Huma Data Interaction Consultant

Huma Data Interaction Consultant

Muhan (Judy) Liu

Muhan heeft haar bachelorstudie in Artificial Intelligence technology in China afgerond. Tijdens het laatste jaar van haar bachelor heeft ze een studieuitwisseling gedaan naar Estland. Dit bood haar de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Haar masterstudie in Human-Computer Interaction heeft Muhan gevolgd aan de Universiteit van Trento in Italië, waarna ze overstapte naar de Universiteit van Twente in Nederland om verder te studeren en haar masterscriptie te maken. Muhan houdt van kwalitatief onderzoek en vindt het leuk om inzichten/problemen te vinden door het houden van gebruikersinterviews en workshops. Ook vindt zij het fijn om oplossingen te vinden en om probleemoplossend georiënteerd te zijn. Muhan is muzikaal aangelegd. In het verleden speelde ze viool en een drumstel, en leerde ze zichzelf gitaar spelen. In de toekomst wil ze mogelijk een nieuw instrument ontdekken. Naast muziek, houdt Muhan van reizen, lekker eten en het leren van nieuwe talen. Ze kijkt ernaar uit om Nederlands te leren.

Myrthe Wouters

Data Scientist

Data Scientist

Myrthe Wouters

Myrthe heeft International Business Administration gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft vervolgens met succes de master opleiding Data Science and Entrepreneurship afgerond bij de Jheronimus Academy of Data Science  (JADS). Na het behalen van haar master is zij in oktober 2021 als Data Scientist gestart bij Bright Cape. Myrthe’s specialiteiten liggen op het gebied van machine learning, data analyse en programmeren; vaardigheden die zij goed kan inzetten bij onze innovatieve projecten. In haar vrije tijd kan je Myrthe vinden op het hockeyveld of aan het borrelen en festivals bezoeken met vrienden en familie. Ook luistert Myrthe graag naar podcasts.  Maar zonder enige twijfel maakt ze ook graag tijd om te spelen en knuffelen met honden.

Patrick Bastiaanssen

Data Analyst

Data Analyst

Patrick Bastiaanssen

Patrick heeft zijn bachelor Data Science aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Tilburg University afgerond. Hij is daarna gelijk gestart met de master Data Science and Artificial Intelligence aan TU/e en dit doet hij momenteel naast zijn baan als Data Analyst bij Bright Cape. Tijdens opdrachten probeert Patrick altijd een stapje verder te gaan dan gevraagd wordt. Om die redenen is hij altijd op zoek naar meer data om in onderzoeken en analyses te verwerken. Patrick doet dit in de hoop om meer interessante patronen te vinden, deze te visualiseren om vervolgens met concrete oplossingen en/of inzichten te komen voor de stakeholders. Als Patrick niet bezig is met werk of zijn studie tref je hem vaak in het zwembad om te onderwaterhockeyen. Daarnaast gaat hij graag naar de sportschool om te powerliften. Verder houdt Patrick erg van lekker, maar vooral van veel eten en maakt hij graag woordgrappen.

Paul Veendrick

Commercial Manager

Commercial Manager

Paul Veendrick

Pieter van den Tillaart

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Pieter van den Tillaart

Pieter is een gedreven ondernemende finance professional met ervaring in internationale settings van multinationals en het drijven van diverse bedrijven als ondernemer (start-up & scale-up). Voor Bright Cape is Pieter betrokken bij diverse klantgedreven projecten voor procesverbetering o.b.v. data science en (innovatieve) klantwaardecreatie. Zijn achtergrond als bedrijfskundig ingenieur in combinatie met een Financial Management master en post-master Register Controller, tezamen met zijn ervaring met M&A, IPO als consultant en CFO, zijn een ware aanwinst voor Bright Cape om ons bedrijf telkens naar het volgende niveau te tillen. In zijn vrije tijd is Pieter graag een (business) sparringspartner. Daarnaast geniet hij graag van skiën, crossfitten en sport coaching. Tevens heeft Pieter een passie voor reizen & cultuur-dynamiek.

Pim Meulendijks

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Pim Meulendijks

Pim heeft een financiele achtergrond door zijn studies Bachelor Bedrijfseconomie en Master Finance aan de Universiteit van Tilburg. Door zijn vorige banen als Business Analist is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in het analyseren van bedrijfsprocessen. Hierdoor is Pim in november 2018 als Process Mining analist bij Bright Cape gestart. Binnen onze organisatie werkt hij aan verschillende Process Mining projecten in een grote verscheidenheid aan sectoren. Dankzij deze afwisselende opdrachten heeft Pim veel kennis opgedaan van zowel de Back-End (eventlog creatie) als Front-End (bouwen van dashboard), alsook de vertaling van inzichten in waarde creatie voor bedrijven. Pim is een fan van voetbal, bordspellen, reizen, pubquiz en tennis. Tevens bezoekt hij graag concerten.

Régis van der Sommen

Data Scientist

Data Scientist

Régis van der Sommen

Régis heeft een achtergrond in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek met zowel een bachelor en master aan de TU Delft. Tijdens zijn master studie raakte hij gefascineerd door datagedreven optimalisatie. Bij Bright Cape vond hij een perfecte match; we delen dezelfde passie om complexe zakelijke problemen te analyseren door gebruik te maken van data en die inzichten om te zetten in bruikbare maatregelen en echte waarde. Als Data Scientist is Régis betrokken bij Control Automation projecten bij grote financiële instellingen. Control Automation is de volgende stap in digitalisatie van het KYC (Know Your Customer) process, data analyse, en compliance. Deze in-house state-of-art Regulatory Technology oplossing maakt on-going en on-demand KYC compliance mogelijk. In zijn vrije tijd sport Régis graag, geniet hij van kunst en heeft hij een fascinatie voor obscure jaren 70 funk.

Remco Theunissen

Data Scientist

Data Scientist

Remco Theunissen

Remco heeft zijn bachelor Industrial Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven afgerond. Op basis van zijn interesse in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de ondersteunende rol die IT hierin kan hebben heeft hij vervolgens een double degree master programma van zowel Operations Management and Logistics and Business Information Systems gevolgd. Tijdens zijn studie heeft Remco een brede interesse ontwikkeld in het oplossen van bedrijfsproblemen met behulp van data analyse, machine learning en process mining. Hij vindt het een mooie uitdaging om bepaalde processen binnen een bedrijf te ondersteunen en optimaliseren door middel van zijn data analyse skills, en daarbij het belang van het begrijpelijk en inzichtelijk maken van deze analyses niet uit het oog te verliezen. Remco voetbalt graag en kijkt tijdens het seizoen wekelijks naar American Football. Ook vindt hij het fijn om naar festivals te gaan.

 

Renée de Leau

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Renée de Leau

Als creatieve probleemoplosser met een positieve mindset en interesse in mens-media interactie, past de rol van Human Data Interaction Consultant goed bij Renée. Met een achtergrond in nieuwe media en user experience design heeft zij een brede skillset en kennis van design processen, gebruikersonderzoek, content creatie en interactie design. Met deze vaardigheden is Renée in staat om gebruikersbehoeften te vertalen naar effectieve designs die verband houden met hoe mensen beslissen, ervaren en zich gedragen. Renée houdt ervan om creatief bezig te zijn, zoals muziek maken en luisteren, en (digitaal) tekenen en schilderen. Daarnaast houdt ze van heel pittig Aziatisch eten, van bordspelletjes en van katten.

Robin Reijers

Data Scientist

Data Scientist

Robin Reijers

Robin is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met een MSc in Applied Data Science. Tijdens zijn carrière in laboratoria is hij erachter gekomen dat veel bedrijven hoeveelheden van data hebben waar niet efficiënt mee wordt omgegaan. Dit was voor Robin de reden om een master opleiding in  data science te volgen om de mogelijkheden in data voor bedrijven te realiseren. Robin haalt veel plezier uit zijn klim en outdoor hobby’s; vaak is hij in de klimhal te vinden of op een leuke hike/berg om lekker te kamperen terwijl hij ondertussen leuke foto’s maakt van de omgeving met vrienden of met nieuwe klim buddy’s die hij tijdens zijn reis ontmoet.

Roy Roosen

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Roy Roosen

Roy heeft Bedrijfskunde gestudeerd en is Co-founder/Investor bij Bright Cape.  Hij combineert optimisme met daadkracht en houdt wel van een beetje competitie. Hij gaat complexe uitdagingen zeker niet uit de weg. Linksom of rechtsom, Roy ziet altijd kansen. Denken, durven, doen en doorgaan! Dé perfecte houding om samen met ons de strategische stip op de horizon te zetten en om vervolgens vooral ook weer los te laten. In zijn vrije tijd geniet Roy graag van skiën, koken en tijd doorbrengen met zijn familie. Daarnaast is hij een autoliefhebber; met name klassieke auto’s verdienen zijn voorkeur. Je kan hem zeker ook blij maken met een bezoek aan een classic car rally.

Sam Vonk

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Sam Vonk

Na het behalen van zijn master New Media Design aan de Universiteit van Tilburg, is Sam bij Bright Cape begonnen als Human Data Interaction Consultant. Met een achtergrond in UX design en online marketing is hij constant bezig met het creëren van de perfecte gebruikerservaring. De juiste producten voor de juiste mensen maken, op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data. Door zijn brede kennis is Sam in staat om een brug te vormen tussen de business, ontwerpers, IT en gebruikers. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te voetballen, te tennissen en spelletjes te spelen met zijn vrienden. Daarnaast houdt hij er ook van om te reizen. Naast deze hobbies, is Sam ook veel tijd kwijt aan het organiseren van BoeCult, een jaarlijks cultuur- en muziekfestival met meer dan tienduizend bezoekers.

Sanne Klein

Data Analyst

Data Analyst

Sanne Klein

Sanne heeft een achtergrond in Occupational Health & Psychology, maar na te zijn afgestudeerd heeft ze toch besloten om een IT-Traineeship te gaan doen. Hierdoor is ze als  business analyst beland bij een grote vliegtuigmaatschappij en is ze doorgegroeid tot data analyst en uiteindelijk tot data scientist. Bij Bright Cape gaat Sanne als Data Analyst aan de slag, waarbij haar opgedane kennis en ervaring goed van pas komen. In het weekend staat Sanne vaak op het hockeyveld, en daarnaast vindt ze wielrennen en hardlopen ook erg leuk. In de zomer is ze graag te vinden op een festival, en het hele jaar door is Sanne altijd wel in voor een borreltje. Voor een lekker speciaalbiertje kan je haar altijd wakker maken. Een klein beetje keukenprinsessje is onze Sanne ook want ze staat graag in de keuken en vindt het dan ook leuk om nieuwe kook technieken of gerechten uit te proberen.

Serge Beniers

Founder / CCO

Founder / CCO

Serge Beniers

Serge is onze founding partner. Hij gelooft dat dromen werkelijkheid kunnen worden; dat je van niets, iets kan maken. Zo is Bright Cape in 2014 ontstaan door het gevoel dat het gat tussen wetenschap en de werkelijkheid gedichten kon worden door toepasbare en schaalbare oplossingen met data engineering. Serge heeft een achtergrond in technische bedrijfskunde. Daarnaast is hij een organisatie wetenschapper. Hij is gespecialiseerd in het vinden van werkzame (innovatieve) oplossingen met een ongecompliceerd karakter. Bij Bright Cape houdt hij zich bezig met sales, business development en recruitment. Serge is een gezinsman, houdt van alle takken van sport en vertoefd graag buiten in de bergen of aan zee. En hij is zeker een wintersport aficionado; onze geliefde jaarlijkse ski-reis hebben we aan hem te danken!

Simon Akkerman

Marketing Medewerker

Marketing Medewerker

Simon Akkerman

Simon heeft gestudeerd aan de kunstacademie van Arnhem en heeft daarna een premaster Data Science gevolgd aan de universiteit van Amsterdam. Zijn passie ligt dus zowel bij de kunsten als bij data en bij Bright Cape komen die twee perfect bij elkaar. Simon gaat zich bezig houden met het maken van content en het schrijven van teksten voor de website en/of andere social media kanalen Voor onze video’s gaat hij zelf de muziek schrijven/componeren. Dit is een zijn grootste hobbys naast het schrijven van programma’s voor het maken van de muziek. Simon gaat graag naar de arthouse bioscoop en het theater. Ook is hij een boekenworm; hij leest veel, zowel theaterteksten als boeken. Simon is een klein beetje sportief; het meeste houdt hij van banen zwemmen.

Simon van den Broeke

Data Scientist

Data Scientist

Simon van den Broeke

Simon heeft in 2017 zijn master studie Econometrie in Tilburg afgerond. Hij heeft hierna drie en een half jaar gewerkt bij een supply chain adviesbureau, met als specialisatie netwerkontwerp en transportoptimalisatie. In oktober 2020 is Simon als Data Scientist bij Bright gestart met als doel om onze klanten in staat te stellen om data gedreven, fact-based beslissingen te maken. Wat hem motiveert is dat wij ondersteund door state-of-the-art wetenschappelijke methoden en technieken data transformeren naar informatie en informatie naar kennis. Op zaterdagen kun je Simon vinden op het voetbalveld om zelf een wedstrijd te spelen of om er een te leiden als scheidsrechter.

Teun van der Heijden

Commercial Manager

Commercial Manager

Teun van der Heijden

Teun is Commercieel Manager bij Bright Cape. Hij heeft de master of Management Science gevolgd met een specialisatie in Strategie & Innovatie. De afgelopen jaren heeft Teun zich ingespannen voor het verbeteren van de kwaliteit in de financiele dienstverlening via de inzet van flexibele capaciteit, de opleiding en ontwikkeling van individuen en het creëren van innoverende oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen in de sector. Sinds 1 april 2022 is Teun onderdeel van Bright Cape omdat hij gelooft dat de combinatie van mens en data een structurele en duurzame oplossing kan bieden voor de uitdagingen die voor ons liggen. Dit doet hij met een klantgerichte blik en een hands-on mentaliteit. In zijn vrije tijd geniet Teun samen met zijn gezin van het bourgondische leven. Om dit te compenseren springt hij graag op de mountainbike, trekt hij de hardloopschoenen aan of is Teun te vinden langs het voetbalveld.

Tim van Putten

Data Scientist

Data Scientist

Tim van Putten

Tim is kort na zijn studie Operations Management & Logistics zijn carrière begonnen bij Bright Cape. Als Data Scientist is hij continue bezig zijn vaardigheden op het gebied programmeren, data science project management en consultancy te ontwikkelen. Zijn favoriete vormen van vrijetijdsbesteding zijn film, sport en personal finance.

The greatest successes are always achieved with the help of others.

Tim van Putten

Data Scientist at Bright Cape

We like people with a passion for data and user experience

View our job openings and apply for the position that suits you best