Een team van gepassioneerde data- en UX specialisten

Introductie

Onze mensen

Ons team is onze kracht. We zijn een getalenteerd en deskundig team met passie voor data en user experience. Als Brightcaper’s zijn we proactief bezig om de beste datagedreven oplossingen te zoeken voor onze klanten. We gaan een uitdaging niet uit de weg. We zijn aanpakkers. De ‘can do mentality’, dat is Bright Cape!

We staan voor je klaar

Annette Coffie

Marketing en Communicatie Specialist

Marketing en Communicatie Specialist

Annette Coffie

Annette is een out-going, hands-on, resultaatgericht  en positief persoon. Ze is een people’s person; een samenwerkend individu, gericht op het opbouwen van relaties en het bevorderen van de teamgeest. Content creatie is haar passie! Ze kan hierin goed haar creativiteit kwijt door de verhalen van collega’s en het bedrijf te vertellen met het behoud van onze merk en visie. Sporten is haar lust en leven. Ze is wekelijks bezig met hetzij zwem-, hardloop- of fietstraining. Familie en vrienden hebben haar bekroond tot de ‘tutti frutti’ koningin: Ze kan nl. in een handomdraai met wat er beschikbaar is in de keuken en ijskast een heerlijke eenpansschotel bereiden.

Bente Derks

Data Scientist

Data Scientist

Bente Derks

Bente heeft Technische Bedrijfskunde en Data Science & Entrepreneurship gestudeerd, een handige combinatie van Business en Data Science! Ze kan machine learning en process mining toepassen, en tegelijk de toegevoegde waarde voor het grotere plaatje waarborgen. Bente is in April 2021 begonnen bij Bright Cape. Haar vrije tijd besteed zij het liefste aan zaal-en veldvoetbal, dus ze is altijd wel in voor een balletje trappen. Daarnaast is Bente Spaans aan het leren, en gaat ze graag op pad met vrienden.

Bram van den Heuvel

Managing Partner

Managing Partner

Bram van den Heuvel

Bram is Managing Partner bij Bright Cape. Hij heeft een achtergrond in Business Administration & Management en Logistic Management. Bram is een hands-on professional. Hij is een succesvolle beslisser en creatieve probleemoplosser met diepgaande kennis van change management, risicobeheer en bedrijfsontwikkeling. Zijn uitgebreide internationale ervaring in het managen en herstructureren van bedrijven in de financiële sector, en het leveren en implementeren van visie en strategie, maken van Bram een waardevolle aanwinst voor ons team. Bram geniet volop van zijn kinderen en familie. Daarnaast doet hij graag aan sport, fitness en reizen.

Daan Salomé

Data Scientist

Data Scientist

Daan Salomé

Daan is een positieve jonge man, volhardend om zijn doel te bereiken. Hij is een programmeur goeroe die complexe concepten in hapklare brokken hakt. Daan helpt en leert anderen graag hoe hij/zij in de toekomst zelf een probleem kan aanpakken en oplossen. Zijn expertise ligt in machine learning technieken en een sterke analytische denkwijze, mede gevormd door zijn achtergrond in Industriële en Toegepaste Wiskunde. Hij combineert al deze karakteristieken om zodoende praktische data science applicaties te ontwikkelen. Wanneer Daan geen data aan het kraken is, kan je hem vinden op de atletiekbaan, de koersfiets, of in het zwembad. Daan houd ervan om zichzelf uit te dagen. Zo staat er nog een marathon op de planning en wil hij binnenkort meedoen aan zijn eerste triathlon.

Danielle van Vroenhoven

Financial Specialist

Financial Specialist

Danielle van Vroenhoven

Dorine Hamers

Office Manager

Office Manager

Dorine Hamers

Dorine is in 2020 begonnen bij Bright Cape. Haar ervaring als Office Manager en haar werkzaamheden op het gebied van HR en Finance (backoffice) maken haar een ware aanwinst voor ons bedrijf. Daarnaast geeft Dorine ook support aan enkele Marketing gerelateerde activiteiten en is ze tevens lid van de Cultuurcommissie waar ze regelmatig leuke events organiseert voor het hele bedrijf. In haar vrije tijd gaat Dorine graag wandelen met haar twee Golden Retrievers, kijkt ze graag (fantasy) films, vindt ze het heerlijk om uit eten te gaan met vriendinnen, of leest ze af en toe een boek. Bordspellen zijn ook een van haar favoriete vrijetijdsactiviteiten met haar gezin of vrienden.

Harm Hoebergen

Continuous Improvement Manager

Continuous Improvement Manager

Harm Hoebergen

Harm heeft tijdens zijn studie informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven een passie ontwikkeld voor bedrijfsprocessen en in het bijzonder het verbeteren daarvan. Hij heeft zich gespecialiseerd om organisaties te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Hierbij maakt Harm veelvuldig gebruik van zijn kennis en ervaring in verandermanagement en met name lean en agile. Voor onze teams is Harm dan ook dé aangewezen trainer en coach in Agile en Lean. Hij is enorm blij met de samenwerking met Bright Cape zodat we onze klanten kunnen ondersteunen in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen met behulp van data science. Harm geniet ervan om tijd door te brengen met mijn gezin. Daarnaast haalt hij veel plezier uit voetbal, zowel actief (zelf of met de kinderen) als passief (in het stadion of voor de tv), en hardlopen.

Ieva Brantevica

Data Scientist

Data Scientist

Ieva Brantevica

Ieva heeft een Master in Business Analytics met een specialisatie in Computational Intelligence (VU Amsterdam) en een Bachelor in wiskunde en statistiek (Universiteit van Letland). Na het afronden van haar afstudeerstage bij Bright Cape kwam zij als Data Scientist bij ons werken in ons kantoor in Amsterdam. Ieva heeft een diepe interesse ontwikkeld in gegevensverwerking, modellering en het nemen van gegevensgestuurde beslissingen om bedrijfsprocessen te verbeteren – voor haar de redenen waarom Bright Cape ‘the place to be’ is! Ze vindt het leuk om nieuwe methoden en tools te leren, naast het verbeteren van vaardigheden waarin ze al bedreven is, bijvoorbeeld programmeren in Python, R, SQL, Data-analyse, Machine Learning, Deep Learning en Process Mining. Ieva is een grote fan van leuke partygames en strategische bordspellen. Daarnaast is ze dol op squashen, geocachen en reizen om de wereld en nieuwe culturen te ontdekken.

Iris Heerlien

Data Driven Experience Consultant

Data Driven Experience Consultant

Iris Heerlien

Iris heeft na het afronden van de masters ‘Data Science & Technology’ en ‘Human Media Interaction’, in oktober 2020 haar carrière gestart bij Bright Cape als Data Driven Experience Consultant. In deze functie richt zij zich op verschillende projecten waar zij usability tests uitvoert. Daarnaast verdiept Iris zich ook in UX design, persona creatie, het vergelijken van customer journeys, en theoretische machine learning. De vrijetijdsbesteding van Iris is divers; zo houdt zij van bakken, koken, wijntjes op het terras nuttigen, reizen en snowboarden.

Ivo Schutz

Operationeel Directeur

Operationeel Directeur

Ivo Schutz

Ivo is sinds maart 2018 Operationeel Directeur bij Bright Cape. Hij heeft een Bachelor in Industrial Engineering & Management en een Master in Financial Engineering & Management. Met zijn achtergrond in Strategy Consulting met focus op groei, technologie & innovatie is deze rol perfect voor hem weggelegd. Vanuit zijn Strategy Consulting expertise begeleidt & traint hij dagelijks onze diverse project teams. Naast zijn gezinsleven (twee jonge dochters) houdt Ivo van skiën, golfen, squashen en alles wat met snelheid te maken heeft!

Jari Meevis

Data Scientist

Data Scientist

Jari Meevis

Jari is al lang gefascineerd door alles wat met data te maken heeft. Op jonge leeftijd probeerde hij uit te zoeken hoe hij een winnende strategie voor monopolie kon berekenen (wat nooit werkte …) of hoe hij een beetje sneller kon stijgen in zijn online games (wat wel werkte!). Econometrie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen was daar een logisch gevolg van. Jari vond het heerlijk om te leren over alle verschillende tools die hij kon gebruiken om een probleem te doorgronden. Hij schreef zich in voor een vele cursussen over datawetenschap en kunstmatige intelligentie toen hij erachter kwam dat zijn passie in feite data-analyse was. Hij is van plan om bij elk project en elke dag bij Bright Cape meer tools en technieken te leren! In zijn vrije tijd geniet Jari van goed eten en drinken en het oplossen van een Rubiks kubus in 30 seconden. Meest recentelijk heeft Jari ook interesse getoond in algoritmische handel.

Jef van den Buijs

Data Scientist

Data Scientist

Jef van den Buijs

Jef heeft de bachelor studie Technische Bedrijfskunde en de masteropleiding Operations Management & Logistics gevolgd aan de TU Eindhoven. Als afstudeeropdracht voor zijn master opleiding, heeft hij via Bright Cape een onderzoek gedaan naar een verbeterd inspectiebeleid in een productie process op basis van machine data en machine learning technieken. Deze eerste samenwerking was erg goed bevallen waardoor Jef sinds medio 2019 in dienst is getreden bij Bright Cape als Data Scientist. Zijn expertise ligt op het vakgebied van Business Intelligence en Process Mining.

Jochem Hilberink

Manager Analytics & Applied Data Science

Manager Analytics & Applied Data Science

Jochem Hilberink

Jochem heeft zijn bacheloropleiding Toegepaste Wiskunde succesvol doorlopen. Na werkervaring te hebben opgedaan in diverse rollen en projecten ging hij in 2016 op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een mooi gesprek met onze CEO en oprichter Serge werd het hem al heel snel duidelijk dat hij bij Bright Cape aan de slag wilde. Sinds eind 2017 leidt Jochem een team van data scientists. Hij vindt het schitterend om met groei van onze klanten en collega’s bezig te zijn! Zijn vrije tijd besteed  Jochem heel graag met zijn gezin. Maar daarnaast houdt hij er ook enorm van om een paar keer per week vroeg in het donker hard te lopen, weer of geen weer. Ook is Jochem verknocht aan racketsporten; na 22 jaar badminton is dit racket ingewisseld voor een tennisracket.

Joost Hessels

Data Scientist

Data Scientist

Joost Hessels

Joost is creatief en technisch onderlegd, mede door de opleiding Industrial Product Design die hij heeft afgerond. Zijn hart gaat echter sneller kloppen van alles wat komt kijken bij Data Engineering en Data Science. Nadat hij aan Tilburg University de Master Data Science ‘Business & Governance’ succesvol heeft doorlopen, is Joost sinds begin 2019 werkzaam bij Bright Cape als Data Scientist. Het meeste plezier haalt hij uit het (pre-)processen van data, data analyse toepassen (door middel van dashboarding) en het ontwikkelen van voorspellingsmodellen (met behulp van Machine Learning technieken). Kortom, de volledige pipeline triggert hem om het uiteindelijke doel te verwezenlijken: enen en nullen omzetten naar business value! Bij Joost draait nagenoeg alles om voetbal; hij voetbalt zelf met een groep vrienden, is een fanatiek voetbal supporter en speelt graag een potje FIFA. Verder neem hij graag deel aan speciaalbier en whisky proeverijen en geniet hij erg van reizen om de rest van de wereld te kunnen ontdekken.

Joost van Poorten

Data Scientist

Data Scientist

Joost van Poorten

Joost heeft Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde) gestudeerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven en heeft vervolgens de Master Operations Management and Logistics succesvol doorlopen. Direct na het behalen van zijn diploma in 2018 is hij als Data Scientist gestart bij Bright Cape. Joost’s betrokkenheid bij projecten ligt op het gebied van business analyse en procesverbeteringen, o.a. door het gebruik van Process Mining.  In zijn vrije tijd is Joost graag aan het sporten. Hij houdt van tennis en golf, maar vindt het ook fijn om naar de gym te gaan. Daarnaast heeft Joost een passie voor skiën en geniet hij ook van video games spelen.

Joris Ruis

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Joris Ruis

Joris is in april 2021 bij Bright Cape begonnen als Proces Mining Consultant waar hij bedrijfsprocessen gaat analyseren en aan de hand van data deze processen optimaliseren. Deze werkzaamheden sluiten goed aan bij zijn studie Informatiekunde en Business Informatics die hij met goed gevolg heeft afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Joris heeft tijdens zijn opleiding  geleerd om bruggen te slaan tussen bedrijfsproblemen, processen en IT oplossingen. Vaardigheden die hij goed kan inzetten in de praktijk. Verder heeft Joris zich ook verdiept in innovatie management en IT entrepreneurship. Van innovatieve oplossingen word hij dan ook erg enthousiast! Met name oplossingen die de wereld een stukje mooier of duurzamer maken. In zijn vrije tijd staat Joris graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen en vind hij het fijn om de gemaakte gerechten samen met vrienden en familie te eten. Tijdens het koken luistert hij vaak naar podcasts, variërend van een true crime, sport tot een podcast over media. Om fit te blijven vind je Joris op de tennisbaan en in de zomer gooit hij graag een balletje in een basket.

Katrin Kostova

Data Scientist

Data Scientist

Katrin Kostova

Katrin heeft haar bachelor in Toegepaste Wiskunde en master in Business Analytics afgerond. Zij is een gedreven en enthousiast persoon met ervaring in meerdere posities, in diverse teams, grootte van organisaties en branches. Als Data Scientist is ze betrokken bij projecten waar ze algoritmes ontwikkelt die afwijkingen detecteren in processen, gebruik makend van zowel interne als externe data. Katrin haalt heel veel energie uit het uitoefenen van ballet, barre en pilates in groepsverband, maar ze kan ook solo genieten van yoga en meditatie sessies. Verder is Katrin al voor enige tijd vegetarisch en is ze vaak culinaire experimenten aan het doen.

Lindsey van der Lans

Manager Data Driven Experience Consultants

Manager Data Driven Experience Consultants

Lindsey van der Lans

Lindsey werkt sinds december 2019 bij Bright Cape. Ze is ingestapt als consultant en is inmiddels consultant & team lead van het Data Driven Experience team. Ze heeft een studieachtergrond in Cognitieve Psychologie (MSc.) en in User System Interaction (PDEng) en ze vindt het ontzettend gaaf om de combinatie van deze studies toe te passen. Samen met haar team kijkt ze naar hoe wij de beste oplossing kunnen  vinden voor een persoon binnen de juiste context. Dit resulteert in process/service optimalisatie of product verbetering/initiëring. Het liefst doen we dit data gedreven: wat gebeurt er (data), waarom gebeurt het (mens & situatie) om vervolgens dit met elkaar te combineren om tot de juiste inzichten en oplossingen te komen. De zogeheten datatriangulatie. Lindsey heeft een prachtige team waarmee ze dit allemaal opzet en uitbouwt naar een eigen solution, waarmee we de klant weer verder helpen. In haar vrijetijd vindt Lindsey het leuk om hard te lopen, yoga te doen en te reizen. Verder houd ze van het bourgondische leven in Den Bosch en van haar katten Pika (is hete saus in het papiaments) & Loempia.

Luuk Jeuken

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Luuk Jeuken

Luuk heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aangevuld met Bedrijfskunde. Hij is een Co-founder/Partner bij Bright Cape en loopt niet weg voor inhoudelijke uitdagingen. Bij Luuk staat kwaliteit altijd voorop. Samen met de andere partners bewaakt hij de lange termijn strategie van Bright Cape en proberen ze een onderscheidende positie in de markt te bereiken. Dit doen ze door enerzijds mooie Data Science oplossingen te bieden voor geweldige klanten en anderzijds een goede en interessante werkgever te zijn voor onze mensen. In zijn vrije tijd reist Luuk graag met zijn gezin. Ook vindt hij het fijn om te ondernemen, skiën, golfen, spinnen en sporten. Sinds kort probeert Luuk ook piano te leren spelen.

Luuk Swinkels

Controller

Controller

Luuk Swinkels

Luuk heeft op de Universiteit van Tilburg de Bachelor Bedrijfseconomie en de Master of Finance succesvol doorlopen. Ook heeft hij een business course Business Control afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Met zijn werkervaring als business en data analyst is Luuk ook zeer betrokken met onze data scientist, process mining en data driven experience consultants. Met zijn studieachtergrond en werkervaring heeft Luuk de perfecte combinatie in zijn rol als Controller. Samen met de backoffice zorgt hij voor financiële stabiliteit en dat de administratie altijd op orde is, optimaliseert hij onze interne processen en geeft hij onze medewerkers inzichten die zij nodig hebben om projecten te managen. Luuk is gek van voetbal en muziek. Hij houdt ervan om met vrienden en familie te sporten, naar festivals te gaan of een spelletje te spelen. Als dj draait hij thuis graag een plaatje of het echte werk op feestjes.

Mart Althuizen

Manager Analytics & Applied Data Science

Manager Analytics & Applied Data Science

Mart Althuizen

Mart maakt sinds 2016 deel uit van ons team. Hij is als Data Scientist begonnen en is inmiddels manager van een team data scientists. Mart heeft een achtergrond in Operations Management & Logistics. Wat hem drijft is de puzzel om te bepalen welke factoren nodig zijn voor een oplossing en de afweging hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Mart houdt van uitdagingen en de dynamiek van een nieuwe omgeving, dit geeft hem de mogelijkheid om constant iets nieuws te leren. Hij gelooft dat; goed luisteren, vragen stellen oftewel de situatie echt begrijpen, samen met een grote nieuwsgierigheid naar hoe alles werkt ervoor zorgt dat je tot echt creatieve oplossingen komt en uitdagende doelen bereikt. Mart is doorgaans betrokken bij verschillende type projecten met verscheidene onderwerpen, zoals: Image Recognition en Forecasting. Wanneer Mart niet aan het reizen of aan het lezen is vindt je hem aan het  boulderen/klimmen, crossfitten, voetballen of snowboarden.

Maurits Akkerman

Data Scientist

Data Scientist

Maurits Akkerman

Maurits heeft zijn bachelor Technische Bedrijfskunde en master Operations Management & Logistics aan de TU in Eindhoven afgerond. Tijdens zijn studie heeft hij een sterke affiniteit ontwikkeld met het doorgronden van data en op basis daarvan bedrijfsprocessen te verbeteren. Door het gebruik van verschillende programmeertalen, het schrijven van simulaties, en het uitvoeren van analyses, wist Maurits dat hij wilde gaan werken in dit vakgebied. Bij Bright Cape vond hij hierin een goede match. Naast zijn uitdagende baan als Data Scientist breidt hij tevens zijn process mining skillset uit om zodanig data inzichtelijk te maken en waarde te kunnen creëren voor onze klanten. In zijn vrije tijd is Maurits vaak aan het sporten. Hij houdt van crossfit en zit op hockey bij Oranje Rood. Verder geniet hij ervan om in de keuken allerlei lekkere gerechten te koken en dit ook met vrienden te delen. Ook vindt Maurits het heerlijk om af en toe op zijn piano te spelen.

Menno van Eersel

Data Scientist

Data Scientist

Menno van Eersel

Voor Menno was het snel duidelijk dat hij verder wilde groeien op het gebied van data science na het behalen van zijn bachelor Econometrie aan Tilburg University en zijn master Industrial & Applied Mathematics aan de TU Eindhoven. Als Brabander wonend boven de rivieren, sprak de sfeer bij Bright Cape hem meteen aan. In zijn dagelijkse werkzaamheden als Data Scientist is Menno betrokken bij projecten waar we process mining gebruiken om controle van de Custumer Due Diligence processen te automatiseren. Als Menno niet achter zijn laptop aan het werk is, vind je hem hoogstwaarschijnlijk hardlopend of fietsend langs de Amstel. Ook spreekt Menno een klein woordje Mandarijn Chinees. In zijn vrije tijd vindt hij het dan ook fijn om met deze taal te oefenen.

 

Pieter van den Tillaart

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Pieter van den Tillaart

Pieter is een gedreven ondernemende finance professional met ervaring in internationale settings van multinationals en het drijven van diverse bedrijven als ondernemer (start-up & scale-up). Voor Bright Cape is Pieter betrokken bij diverse klantgedreven projecten voor procesverbetering o.b.v. data science en (innovatieve) klantwaardecreatie. Zijn achtergrond als bedrijfskundig ingenieur in combinatie met een Financial Management master en post-master Register Controller, tezamen met zijn ervaring met M&A, IPO als consultant en CFO, zijn een ware aanwinst voor Bright Cape om ons bedrijf telkens naar het volgende niveau te tillen. In zijn vrije tijd is Pieter graag een (business) sparringspartner. Daarnaast geniet hij graag van skiën, crossfitten en sport coaching. Tevens heeft Pieter een passie voor reizen & cultuur-dynamiek.

Pim Meulendijks

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Pim Meulendijks

Pim heeft een financiele achtergrond door zijn studies Bachelor Bedrijfseconomie en Master Finance aan de Universiteit van Tilburg. Door zijn vorige banen als Business Analist is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in het analyseren van bedrijfsprocessen. Hierdoor is Pim in november 2018 als Process Mining analist bij Bright Cape gestart. Binnen onze organisatie werkt hij aan verschillende Process Mining projecten in een grote verscheidenheid aan sectoren. Dankzij deze afwisselende opdrachten heeft Pim veel kennis opgedaan van zowel de Back-End (eventlog creatie) als Front-End (bouwen van dashboard), alsook de vertaling van inzichten in waarde creatie voor bedrijven. Pim is een fan van voetbal, bordspellen, reizen, pubquiz en tennis. Tevens bezoekt hij graag concerten.

Rachel van Berlo

Data Driven Experience Consultant

Data Driven Experience Consultant

Rachel van Berlo

Rachel heeft een Master in Industrial Design van de Technische Universiteit Eindhoven en werkt als Data Driven Experience Consultant binnen Bright Cape. Ze heeft een grote passie voor experience design. Vraag haar alles over Design Thinking, UX Design, Kwalitatief UX Research, Product design en zij helpt je graag verder. De focus van haar werkzaamheden liggen momenteel op het gebied van IT, logistiek en communicatie. In haar vrije tijd vind je Rachel hetzij aan het boulderen op een muur of rots, probeert ze een nieuw soort cocktail uit, is ze ergens aan het wandelen of luistert ze graag naar muziek.

Régis van der Sommen

Data Scientist

Data Scientist

Régis van der Sommen

Régis heeft een achtergrond in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek met zowel een bachelor en master aan de TU Delft. Tijdens zijn master studie raakte hij gefascineerd door datagedreven optimalisatie. Bij Bright Cape vond hij een perfecte match; we delen dezelfde passie om complexe zakelijke problemen te analyseren door gebruik te maken van data en die inzichten om te zetten in bruikbare maatregelen en echte waarde. Als Data Scientist is Régis betrokken bij Control Automation projecten bij grote financiële instellingen. Control Automation is de volgende stap in digitalisatie van het KYC (Know Your Customer) process, data analyse, en compliance. Deze in-house state-of-art Regulatory Technology oplossing maakt on-going en on-demand KYC compliance mogelijk. In zijn vrije tijd sport Régis graag, geniet hij van kunst en heeft hij een fascinatie voor obscure jaren 70 funk.

Remco Theunissen

Data Scientist

Data Scientist

Remco Theunissen

Remco heeft zijn bachelor Industrial Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven afgerond. Op basis van zijn interesse in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de ondersteunende rol die IT hierin kan hebben heeft hij vervolgens een double degree master programma van zowel Operations Management and Logistics and Business Information Systems gevolgd. Tijdens zijn studie heeft Remco een brede interesse ontwikkeld in het oplossen van bedrijfsproblemen met behulp van data analyse, machine learning en process mining. Hij vindt het een mooie uitdaging om bepaalde processen binnen een bedrijf te ondersteunen en optimaliseren door middel van zijn data analyse skills, en daarbij het belang van het begrijpelijk en inzichtelijk maken van deze analyses niet uit het oog te verliezen. Remco voetbalt graag en kijkt tijdens het seizoen wekelijks naar American Football. Ook vindt hij het fijn om naar festivals te gaan.

 

Renée de Leau

Data Driven Experience Consultant

Data Driven Experience Consultant

Renée de Leau

Als creatieve probleemoplosser met een positieve mindset en interesse in mens-media interactie, past de rol van Data Driven Experience Consultant consultant goed bij Renée. Met een achtergrond in nieuwe media en user experience design heeft zij een brede skillset en kennis van design processen, gebruikersonderzoek, content creatie en interactie design. Met deze vaardigheden is Renée in staat om gebruikersbehoeften te vertalen naar effectieve designs die verband houden met hoe mensen beslissen, ervaren en zich gedragen. Renée houdt ervan om creatief bezig te zijn, zoals muziek maken en luisteren, en (digitaal) tekenen en schilderen. Daarnaast houdt ze van heel pittig Aziatisch eten, van bordspelletjes en van katten.

Rik van Deursen

Data Scientist

Data Scientist

Rik van Deursen

Rik heeft een achtergrond in Technische Bedrijfskunde gevolgd door een master Operations Management and Logistics aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn opleiding heeft hij geleerd wat het belang is van het samenwerken in multidisciplinaire teams en het leggen van de link tussen theorie en de praktijk. Deze opgedane kennis kan hij goed toepassen bij Bright Cape. Als Data Scientist is het zijn passie om bedrijven te helpen met het ontwikkelen van praktisch bruikbare oplossingen middels wiskundige modellen en data analytics. In zijn vrije tijd vindt Rik het leuk om buiten te zijn voor een flinke wandeling, in de tuin te werken of een lekker ritje te maken op zijn wielrenfiets. Als het weer te slecht is om naar buiten te gaan gaat hij graag een stukje zwemmen, naar de sportschool of leest hij een goed boek.

Rob van Broekhoven

Data Driven Experience Consultant

Data Driven Experience Consultant

Rob van Broekhoven

Als Human Factors engineer uit Twente en gedragsveranderaar in Nijmegen is Rob in zijn rol als data gedreven experience designer heel goed in staat om de menselijke kracht en flexibilteit te versterken met machinale precisie en snelheid. Door een goede mens machine interactie ontstaat de beste ervaring en kan een gebruiker zijn of haar doelen optimaal behalen. Hierin specialiseert Rob zich tot de gehele product ervaring en de informatie architectuur van een product. Ondersteund met verzamelde data, zorgt hij voor de beste oplossing. In zijn vrije tijd vindt Rob het leuk om te sporten, een spelletje te spelen en is hij geïnteresseerd in de nieuwste techineken en sociotechnische start-ups.

Roel Smits

Data Scientist

Data Scientist

Roel Smits

Roel heeft zijn bachelor Chemistry behaald in Breda gevolgd door zijn master Chemistry, Analytical Sciences, aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn ambitie is om zijn technologische kennis op een slimme, verantwoorde en ongecompliceerde manier in te zetten om nieuwe proposities te realiseren en het leven van eindgebruikers gemakkelijker te maken voor onze klanten. In zijn vrije tijd gaat Roel graag wielrennen en vindt hij het ook fijn om met zijn vrienden uit te gaan.

Roy Roosen

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Roy Roosen

Roy heeft Bedrijfskunde gestudeerd en is Co-founder/Investor bij Bright Cape.  Hij combineert optimisme met daadkracht en houdt wel van een beetje competitie. Hij gaat complexe uitdagingen zeker niet uit de weg. Linksom of rechtsom, Roy ziet altijd kansen. Denken, durven, doen en doorgaan! Dé perfecte houding om samen met ons de strategische stip op de horizon te zetten en om vervolgens vooral ook weer los te laten. In zijn vrije tijd geniet Roy graag van skiën, koken en tijd doorbrengen met zijn familie. Daarnaast is hij een autoliefhebber; met name klassieke auto’s verdienen zijn voorkeur. Je kan hem zeker ook blij maken met een bezoek aan een classic car rally.

Sam Vonk

Data Driven Experience Consultant

Data Driven Experience Consultant

Sam Vonk

Na het behalen van zijn master New Media Design aan de Universiteit van Tilburg, is Sam bij Bright Cape begonnen als Data Driven Experience Consultant. Met een achtergrond in UX design en online marketing is hij constant bezig met het creëren van de perfecte gebruikerservaring. De juiste producten voor de juiste mensen maken, op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data. Door zijn brede kennis is Sam in staat om een brug te vormen tussen de business, ontwerpers, IT en gebruikers. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te voetballen, te tennissen en spelletjes te spelen met zijn vrienden. Daarnaast houdt hij er ook van om te reizen. Naast deze hobbies, is Sam ook veel tijd kwijt aan het organiseren van BoeCult, een jaarlijks cultuur- en muziekfestival met meer dan tienduizend bezoekers.

Serge Beniers

Founder / CCO

Founder / CCO

Serge Beniers

Serge is onze founding partner. Hij gelooft dat dromen werkelijkheid kunnen worden; dat je van niets, iets kan maken. Zo is Bright Cape in 2014 ontstaan door het gevoel dat het gat tussen wetenschap en de werkelijkheid gedichten kon worden door toepasbare en schaalbare oplossingen met data engineering. Serge heeft een achtergrond in technische bedrijfskunde. Daarnaast is hij een organisatie wetenschapper. Hij is gespecialiseerd in het vinden van werkzame (innovatieve) oplossingen met een ongecompliceerd karakter. Bij Bright Cape houdt hij zich bezig met sales, business development en recruitment. Serge is een gezinsman, houdt van alle takken van sport en vertoefd graag buiten in de bergen of aan zee. En hij is zeker een wintersport aficionado; onze geliefde jaarlijkse ski-reis hebben we aan hem te danken!

Simon van den Broeke

Data Scientist

Data Scientist

Simon van den Broeke

Simon heeft in 2017 zijn master studie Econometrie in Tilburg afgerond. Hij heeft hierna drie en een half jaar gewerkt bij een supply chain adviesbureau, met als specialisatie netwerkontwerp en transportoptimalisatie. In oktober 2020 is Simon als Data Scientist bij Bright gestart met als doel om onze klanten in staat te stellen om data gedreven, fact-based beslissingen te maken. Wat hem motiveert is dat wij ondersteund door state-of-the-art wetenschappelijke methoden en technieken data transformeren naar informatie en informatie naar kennis. Op zaterdagen kun je Simon vinden op het voetbalveld om zelf een wedstrijd te spelen of om er een te leiden als scheidsrechter.

Tim van Putten

Data Scientist

Data Scientist

Tim van Putten

Tim is kort na zijn studie Operations Management & Logistics zijn carrière begonnen bij Bright Cape. Als Data Scientist is hij continue bezig zijn vaardigheden op het gebied programmeren, data science project management en consultancy te ontwikkelen. Zijn favoriete vormen van vrijetijdsbesteding zijn film, sport en personal finance.

Tom Mul

Data Scientist

Data Scientist

Tom Mul

Tom heeft sinds zijn start als Data Science Consultant bij Bright Cape meegewerkt aan uiteenlopende projecten, in diverse posities, en in verschillende organisaties en branches. Zijn doel is om oplossingen en inzicht te bieden als het gaat om data en de slimme algoritmes die we ontwikkelen. Door systemen en gebruikers op elkaar af te stemmen ontstaat er gebruiksgemak en/of een efficient proces. Data als ondersteuning is hierin belangrijk, zoals hij dit ook heeft meegekregen tijdens zijn bachelor Technische Bestuurskunde en zijn master Technische Bedrijfskunde. Beide studies leert namelijk breder kijken dan een enkele discipline of rol. Daarom brengt Tom in de oplossingen stakeholders uit de verschillende disciplines en rollen bij elkaar om daarna de juiste aanpak, tools en concepten te zoeken bij de uitdaging. Tom’s interesses zijn cabaret en sport, waarbij mountainbiken en hardlopen de voorkeur genieten.

Robin Reijers

Data Scientist

Data Scientist

Robin Reijers

Robin is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met een MSc in Applied Data Science. Tijdens zijn carrière in laboratoria is hij erachter gekomen dat veel bedrijven hoeveelheden van data hebben waar niet efficiënt mee wordt omgegaan. Dit was voor Robin de reden om een master opleiding in  data science te volgen om de mogelijkheden in data voor bedrijven te realiseren. Robin haalt veel plezier uit zijn klim en outdoor hobby’s; vaak is hij in de klimhal te vinden of op een leuke hike/berg om lekker te kamperen terwijl hij ondertussen leuke foto’s maakt van de omgeving met vrienden of met nieuwe klim buddy’s die hij tijdens zijn reis ontmoet.

Ad de Grauw

Senior Consultancy Lead

Senior Consultancy Lead

Ad de Grauw

Paul Veendrick

Senior Business Developer

Senior Business Developer

Paul Veendrick

Irene Broeckaert

Data Scientist

Data Scientist

Irene Broeckaert

Myrthe Wouters

Data Scientist

Data Scientist

Myrthe Wouters

Myrthe heeft International Business Administration gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft vervolgens met succes de master opleiding Data Science and Entrepreneurship afgerond bij de Jheronimus Academy of Data Science  (JADS). Na het behalen van haar master is zij in oktober 2021 als Data Scientist gestart bij Bright Cape. Myrthe’s specialiteiten liggen op het gebied van machine learning, data analyse en programmeren; vaardigheden die zij goed kan inzetten bij onze innovatieve projecten. In haar vrije tijd kan je Myrthe vinden op het hockeyveld of aan het borrelen en festivals bezoeken met vrienden en familie. Ook luistert Myrthe graag naar podcasts.  Maar zonder enige twijfel maakt ze ook graag tijd om te spelen en knuffelen met honden.

Evelien Hopman

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Evelien Hopman

Marieke heeft heeft haar bachelor in Technische Bedrijfskunde en master in Technische Wiskunde afgerond. Tijdens haar studie heeft ze zich gefocust op data science en statistiek, waarbij ze erg geïnterreseerd raakte in de toepassing van wiskunde voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Vooral machine learning en AI zijn onderwerpen waar ze altijd meer over wil leren. Als Data Scientist bij Bright Cape wilt ze zich hierin verder verdiepen en ontwikkelen. In haar vrije tijd sport Marieke graag, en als het mooi weer is gaat ze het liefst een rondje racefietsen. Daarnaast houdt Marieke van reizen en leuke dingen doen met vrienden.

Marieke Gommers

Data Scientist

Data Scientist

Marieke Gommers

Marieke heeft heeft haar bachelor in Technische Bedrijfskunde en master in Technische Wiskunde afgerond. Tijdens haar studie heeft ze zich gefocust op data science en statistiek, waarbij ze erg geïnterreseerd raakte in de toepassing van wiskunde voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Vooral machine learning en AI zijn onderwerpen waar ze altijd meer over wil leren. Als Data Scientist bij Bright Cape wilt ze zich hierin verder verdiepen en ontwikkelen. In haar vrije tijd sport Marieke graag, en als het mooi weer is gaat ze het liefst een rondje racefietsen. Daarnaast houdt Marieke van reizen en leuke dingen doen met vrienden.

Max van den Berg

Stagiaire

Stagiaire

Max van den Berg

Geïntegreerde & geïmplementeerde Data Science oplossingen voor iedereen - zolang je maar de sprong durft te wagen!

Ivo Schutz

Operationeel Directeur Bright Cape

Wij houden van mensen met passie voor data en user experience

Bekijk onze vacatures en solliciteer op de functie die het beste bij je past

Mart zoekt een collega om mee te brainstormen!