Een team van gepassioneerde data- en human data interaction consultants

Introductie

Onze mensen

Ons team is onze kracht. We zijn een getalenteerd en deskundig team met passie voor data en user experience. Als Bright Capers zijn we proactief bezig om de beste datagedreven oplossingen te zoeken voor onze klanten. We gaan een uitdaging niet uit de weg. We zijn aanpakkers. De ‘can do mentality’, dat is Bright Cape!

We staan voor je klaar

Aad Zandbergen

Data Engineer

Data Engineer

Aad Zandbergen

Aad heeft de master opleiding Data Science & Entrepreneurship afgerond aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt als freelance Data Scientist en heeft hij ook gewerkt bij een bedrijf gespecialiseerd in artificial intelligence waar hij ook zijn thesis schreef over het gebruik van federated learning voor een data science project. Na zijn studie heeft Aad ervaring opgedaan bij als data scientist en engineer bij een IT-dienstverlener. Daar was hij verantwoordelijk  voor het uitvoeren en verbeteren van de data migraties. In januari 2023 verwelkomden we Aad bij Bright Cape als Data Engineer. In zijn vrije tijd luistert Aad graag naar podcasts én muziek. Daarnaast gaat hij graag een drankje doen met vrienden.

 

Bartosz Animucki.

Senior Data Scientist

Senior Data Scientist

Bartosz Animucki.

Bente Derks

Senior Data Engineer / Data Scientist

Senior Data Engineer / Data Scientist

Bente Derks

Bente heeft Technische Bedrijfskunde en Data Science & Entrepreneurship gestudeerd, een handige combinatie van Business en Data Science! Ze kan machine learning en process mining toepassen, en tegelijk de toegevoegde waarde voor het grotere plaatje waarborgen. Bente is in April 2021 begonnen bij Bright Cape. Haar vrije tijd besteed zij het liefste aan zaal-en veldvoetbal, dus ze is altijd wel in voor een balletje trappen. Daarnaast is Bente Spaans aan het leren, en gaat ze graag op pad met vrienden.

Bram van den Heuvel

Managing Partner

Managing Partner

Bram van den Heuvel

Bram is Managing Partner bij Bright Cape. Hij heeft een achtergrond in Business Administration & Management en Logistic Management. Bram is een hands-on professional. Hij is een succesvolle beslisser en creatieve probleemoplosser met diepgaande kennis van change management, risicobeheer en bedrijfsontwikkeling. Zijn uitgebreide internationale ervaring in het managen en herstructureren van bedrijven in de financiële sector, en het leveren en implementeren van visie en strategie, maken van Bram een waardevolle aanwinst voor ons team. Bram geniet volop van zijn kinderen en familie. Daarnaast doet hij graag aan sport, fitness en reizen.

Corine Oudhof.

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Corine Oudhof.

Dalí Ploegmakers

Senior Data Engineer

Senior Data Engineer

Dalí Ploegmakers

Dalí werkt als Senior Data Engineer bij Bright Cape. Hij studeerde af aan de Universiteit van Tilburg met een bachelor in International Business Administration en voltooide vervolgens zijn masterstudie Innovatiemanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ook heeft hij met groot succes een data science traineeship afgerond. Dalí heeft werkervaring opgedaan als Business Translator, Analist en Data Engineer binnen de KYC-afdeling bij een bekende Nederlandse bank. Hij is strategisch, ondernemend en van nature een probleemoplosser. Hij combineert deze vaardigheden met zijn analytisch vermogen en hands-on aanpak en gebruikt data science om continue verbetering voor zichzelf en het hele team te realiseren. Dalí houdt van boulderen en sportvakanties. Tevens leert hij Kroatisch. Verder houdt hij ervan om brood te bakken en is hij de gangmaker op elk feestje!

Danielle van Vroenhoven

Financial Specialist

Financial Specialist

Danielle van Vroenhoven

Danielle is een resultaatgerichte financieel specialist met ervaring in projectmanagement en vermogensoverdracht. Ze heeft een bachelor in Bedrijfseconomie en heeft vervolgens haar master Economie, met richting controlling afgerond. Sinds 2015 is ze als consultant werkzaam bij Bright Cape en heeft ze diverse controllers rollen met een flinke financiële component vervuld in internationale omgevingen. Danielle heeft een “can-do attitude”; ze gaat de extra mijl voor haar opdrachtgevers en zorgt er telkens voor om haar projecten met succes af te ronden. Danielle vindt het leuk om  met vrienden naar festivals te gaan, te sporten of lange wandelingen te maken met haar hond Jax.

Dorine Hamers

Office Manager

Office Manager

Dorine Hamers

Dorine is in 2020 begonnen bij Bright Cape. Haar ervaring als Office Manager en haar werkzaamheden op het gebied van HR en Finance (backoffice) maken haar een ware aanwinst voor ons bedrijf. Daarnaast biedt Dorine ook ondersteuning bij een aantal Marketing & Sales gerelateerde evenementen. In haar vrijetijd gaat Dorine graag wandelen met haar twee Golden Retrievers, kijkt ze graag (fantasy) films, vindt ze het heerlijk om uit eten te gaan met vriendinnen, of leest ze af en toe een boek. Bordspellen zijn ook een van haar favoriete vrijetijdsactiviteiten met haar gezin of vrienden.

Eda Saral

Data Scientist

Data Scientist

Eda Saral

Eda behaalde haar bachelor in Psychological Counseling and Guidance aan de Bogazici Universiteit, maar maakte van haar eenjarige stage een fulltime baan als social media-specialist bij Turkije’s populairste online voedselbezorgingsbedrijf. Toen ze zag hoe projecten bij het bedrijf met data werden uitgevoerd, ontwikkelde ze een passie had voor het vak van een data scientist. Ze besloot haar master te volgen om te leren hoe ze data kon gebruiken om waardevolle oplossingen te vinden. Eda kreeg tijdens haar master ervaring met NLP en ML en kon haar scriptie presenteren op een conferentie. In september 2022 is Eda haar datareis bij Bright Cape begonnen als Data Scientist. Eda noemt zichzelf een foodie. Ze heeft een foodblog/vlog op Instagram en TikTok waar ze verschillende gerechten uitprobeert en haar ervaringen deelt met de wereld! Ze houdt ook van koken, bakken en het ontwikkelen van haar eigen versies van voedsel. Verder houdt Eda van reizen en nieuwe steden ontdekken. Ze voelt zich thuis als ze in de zee zwemt.

Femke van der Schoot

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Femke van der Schoot

Femke is in december 2021 bij Bright Cape begonnen als Process Mining Consultant. Ze heeft haar bachelor Applied Mathematics afgerond en heeft vervolgens met success een dubbele master behaald, namelijk Industrial and Applied Mathematics en Data Science in Engineering. Femke was actief lid van de studievereniging GEWIS. Ze heeft daar een goed netwerk opgebouwd en we hopen dan ook door haar tussenkomst meerdere talentvolle collega’s aan te trekken. Femke is een dierenliefhebber en heeft twee hamsters als haar eerste eigen huisdieren. Daarnaast houdt ze van reizen en wandelen door de natuur. Verder is Femke creatief en doet ze aan borduren, haken en diamond painting.

Gamze Bozkurt

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Gamze Bozkurt

Gamze heeft in 2021 haar master Data-Driven Design aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Haar academische achtergrond is een bachelor Public Relations en een master Business Management Administration. Het grootste deel van haar eerdere werkervaring in Data-Driven Design heeft ze opgedaan in de bancaire wereld binnen sales & marketing teams. In januari 2022 is Gamze aan haar carrière als Human Data Interaction Consultant begonnen bij Bright Cape. Ze is enthousiast om al haar expertise met ons te bundelen om Bright Cape nòg succesvoller te maken! Naast haar werk is Gamze tangodanseres, astroloog en ademcoach. Daarnaast is ze geïnteresseerd in het spelen van handpan om haar creativiteit te stimuleren. Ook houdt ze van yoga & meditatie en het bakken van cheesecakes. Gamze volgt Nederlandse les en is ambitieus om het te gebruiken in haar dagelijks leven.

Harm Hoebergen

Continuous Improvement Manager

Continuous Improvement Manager

Harm Hoebergen

Harm heeft tijdens zijn studie informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven een passie ontwikkeld voor bedrijfsprocessen en in het bijzonder het verbeteren daarvan. Hij heeft zich gespecialiseerd om organisaties te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. Hierbij maakt Harm veelvuldig gebruik van zijn kennis en ervaring in verandermanagement en met name lean en agile. Voor onze teams is Harm dan ook dé aangewezen trainer en coach in Agile en Lean. Hij is enorm blij met de samenwerking met Bright Cape zodat we onze klanten kunnen ondersteunen in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen met behulp van data science. Harm geniet ervan om tijd door te brengen met mijn gezin. Daarnaast haalt hij veel plezier uit voetbal, zowel actief (zelf of met de kinderen) als passief (in het stadion of voor de tv), en hardlopen.

Ionuț Barbu

Competence Lead Data Science / Lead Data Scientist

Competence Lead Data Science / Lead Data Scientist

Ionuț Barbu

Ionuț is Competence Lead Data Science bij Bright Cape. Hij is afgestudeerd in Toegepaste Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij brengt een brede branche ervaring met zich mee, na gewerkt te hebben voor een onafhankelijke onderzoeksorganisatie en een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van de halfgeleiderindustrie. Ionuț heeft ook wereldwijde ervaring opgedaan in de procesindustrie en de farmaceutische industrie, waar hij bedrijven heeft geholpen hun activiteiten in de productie- en toeleveringsketen te optimaliseren door middel van datagestuurde initiatieven. In zijn vrije tijd houdt Ionuț van boksen, Latijns-Amerikaans dansen, bijpraten met vrienden en een goede kop thee.

Irene Broeckaert

Senior Process Mining Consultant

Senior Process Mining Consultant

Irene Broeckaert

Irene heeft haar bachelor Communicatie en master Cognitive Science & Artificial Intelligence met succes afgerond. In haar vorige baan heeft ze de beginselen van processen in kaart brengen en processen optimaliseren geleerd. Bij Bright Cape wil ze deze skill graag uitbreiden en het meer data gedreven gaan doen. Tevens wilt Irene graag haar analytische en programmeer skills verder ontwikkelen. Irene is enthousiast om haar opgedane ‘sociale’ skills tijdens haar bachelor studie in de praktijk te brengen door samen met klanten te werken en meerwaarde te creëren. Een popster in wording, dat is Irene! Ze is namelijk bezig zichzelf gitaar te leren spelen en heeft ze recentelijk ook een keyboard gekocht. Ze hoopt binnenkort zo’n  ‘loop’ machine aan te schaffen om muziek op te nemen en daarbij mee te zingen, al geeft ze toe niet echt een zangeres te zijn. Verder houdt Irene ontzettend veel van bordspelletjes; hoe moeilijker/uitgebreider het spel, hoe leuker ze deze vindt.

Ittai Muller

Senior Data Scientist

Senior Data Scientist

Ittai Muller

Ittai heeft een achtergrond in de biomedische wetenschappen en heeft zijn promotieonderzoek afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het gebied van precisiegeneeskunde en reumatologie. Hier heeft hij zijn affiniteit met data ontwikkeld door de sterke focus op bioinformatica en genetisch onderzoek. Als data scientist heeft hij ervaring in het opzetten van sensor platforms bij sport/kinematiek en gezondheid en het vertalen van complexe data naar praktische inzichten voor atleten. Ittai heeft meerdere start-ups helpen groeien op data-vlak, met veel aandacht voor klant gerelateerde data problemen. Met zijn brede achtergrond in wetenschap, data science en start-ups/business, is Ittai in Februari 2024 gestart om klanten van Bright Cape te ondersteunen en hun data vraagstukken op te lossen. In zijn vrije tijd is Ittai speler/coach van zijn honkbalteam. Bij mooi weer rijdt hij graag motor en werkt aan zijn bonsai bomen en moestuin.

 

Jasper Arendsen

Data Analyst

Data Analyst

Jasper Arendsen

Jasper heeft zijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de TU/e behaald en heeft vervolgens de master Data Science & Entrepreneurship aan de Jheronimus Academy of Data Science  (JADS) gevolgd. In Februari 2022 is Jasper als Data Scientist bij Bright Cape gestart en momenteel bekleedt hij de functie van Data Analyst. De combinatie van studies heeft een handige mix van kennis aan Jasper meegegeven. Hij wordt enthousiast van het oplossen van bedrijfsproblemen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen waarvoor data science de oplossing is. Jasper’s expertise ligt op het gebied van machine learning, data analyses en process mining. In zijn vrije tijd is Jasper graag met muziek bezig en speelt hij de gitaar. Ook geniet Jasper van zelf voetballen of kijken naar wedstrijden zowel op tv als in het stadion. En mocht je jezelf voor een diner willen uitnodigen dan is Jasper ‘the person to go to’. Hij houdt er namleijk van om lekker en uitgebreid te koken.

Jean Luc Oudshoorn.

Data Scientist

Data Scientist

Jean Luc Oudshoorn.

Jef van den Buijs

Team Lead Data Science / Senior Data Scientist

Team Lead Data Science / Senior Data Scientist

Jef van den Buijs

Jef heeft de bachelor studie Technische Bedrijfskunde en de masteropleiding Operations Management & Logistics gevolgd aan de TU Eindhoven. Als afstudeeropdracht voor zijn master opleiding, heeft hij via Bright Cape een onderzoek gedaan naar een verbeterd inspectiebeleid in een productie process op basis van machine data en machine learning technieken. Deze eerste samenwerking was erg goed bevallen waardoor Jef sinds medio 2019 in dienst is getreden bij Bright Cape als Data Scientist. Momenteel bekleedt Jef de functie van Senior Data Scientist en is tevens Team Lead Data Science. Zijn expertise ligt op het vakgebied van Business Intelligence en Process Mining.

Joana Leal

Data Analyst

Data Analyst

Joana Leal

Joana heeft haar bachelor Wiskunde en haar master Information Systems Management en Business Informatics met succes afgerond. In september 2022 is ze bij Bright Cape begonnen als Data Analist. Met haar bachelor leerde Joana kritisch en logisch denken en met haar master leerde ze over haar passie voor het interpreteren en betekenis halen uit data. Tijdens haar masterscriptie leerde ze over process mining en hoe deze toe te passen. Process mining is een van Bright Cape’s kernexpertises en kan ze zich hier verder in ontwikkelen. In haar vrije tijd leest Joana graag, reist ze en gaat ze naar concerten en stand-up comedy shows. Ze probeert ook yoga als een dagelijkse gewoonte in haar schema op te nemen en heeft ze plannen om salsalessen te gaan volgen.

João Pereira

Senior Process Mining Consultant

Senior Process Mining Consultant

João Pereira

João heeft een achtergrond in Electrical and Computers Engineering. Gedurende zijn studie en korte carrière heeft data altijd centraal gestaan: van data engineering tot data science en process mining. Voordat hij bij BrightCape kwam, werkte João voor het Process Mining Center of Excellence (CoE) van een gerenommeerd Duits automobielbedrijf, waar hij de kans kreeg om aan verschillende projecten te werken in alle hoeken van het bedrijf, van productie tot financiën en inkoop. Reizen is waar João het meest van geniet in het leven, dus hij probeert dit zoveel mogelijk te doen. Hij doet ook vaak aan sport, padel en boulderen om er maar een paar te noemen.

Joost Hessels

Senior Data Engineer

Senior Data Engineer

Joost Hessels

Joost is creatief en technisch onderlegd, mede dankzij zijn achtergrond in Industrial Product Design. Nadat hij aan Tilburg University de Master Data Science ‘Business & Governance’ succesvol heeft doorlopen, is Joost in 2019 gestart bij Bright Cape als Data Scientist. Momenteel vervult hij de rol van Senior Data Engineer. Het creëren van robuuste en betrouwbare data pipelines is zijn tweede natuur. Joost geniet van het ontwerpen van systemen die naadloos gegevens transformeren van ruwe bronnen naar waardevolle inzichten. Het vermogen om gegevens op een gestructureerde manier te beheren en te benutten om zakelijke beslissingen te ondersteunen, geeft hem een geweldig gevoel van voldoening. In zijn vrije tijd vind je Joost vaak op de padelbaan, waar hij zijn enthousiasme voor sport en vriendschap combineert. Verder geniet hij erg van reizen om nieuwe culturen, plaatsen en smaken te verkennen.

Joris Ruis

Data Analyst

Data Analyst

Joris Ruis

Joris is in april 2021 bij Bright Cape begonnen als Proces Mining Consultant, inmiddels Data Analyst, waar hij bedrijfsprocessen analyseert en aan de hand van data deze processen optimaliseert. Deze werkzaamheden sluiten goed aan bij zijn studie Informatiekunde en Business Informatics die hij met goed gevolg heeft afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Joris heeft tijdens zijn opleiding  geleerd om bruggen te slaan tussen bedrijfsproblemen, processen en IT oplossingen. Vaardigheden die hij goed kan inzetten in de praktijk. Verder heeft Joris zich ook verdiept in innovatie management en IT entrepreneurship. Van innovatieve oplossingen word hij dan ook erg enthousiast! Met name oplossingen die de wereld een stukje mooier of duurzamer maken. In zijn vrije tijd staat Joris graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen en vind hij het fijn om de gemaakte gerechten samen met vrienden en familie te eten. Tijdens het koken luistert hij vaak naar podcasts, variërend van een true crime, sport tot een podcast over media. Om fit te blijven vind je Joris op de tennisbaan en in de zomer speelt hij graag basketbal.

Katrin Kostova

Senior Process Mining Consultant

Senior Process Mining Consultant

Katrin Kostova

Katrin heeft een studieachtergrond in Toegepaste Wiskunde (BCs) en Business Analytics (MSc). Ze begon bij ons als afstudeerstagiaire in 2020, waarbij ze computer vision gebruikte om een beeldsegmentatiemodel te ontwikkelen voor gebruik in modewinkels. Na haar afstuderen en het opdoen van werkervaring besloot ze haar carrière bij Bright Cape voort te zetten als Data Scientist. Na het voltooien van meerdere projecten in verschillende domeinen en met behulp van verschillende technieken, realiseerde ze zich dat haar passie ligt bij datagestuurde procesverbeteringen! Katrin is een van de pijlers in de ontwikkeling van de Bright Cape process mining competentie. Vanaf begin 2022 is Katrin gepromoveerd tot Senior Process Mining Consultant. In haar vrije tijd houdt Katrin van reizen, sporten en vegetarisch koken bij haar thuis in Amsterdam.

Laurens ter Heegde

Process Mining Consultant

Process Mining Consultant

Laurens ter Heegde

Laurens behaalde een bachelor in Industrial Engineering en een master in Operations Management & Logistics aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens zijn studie richtte hij zich voornamelijk op het toepassen van AI en Machine Learning technieken op logistieke problemen. Tijdens zijn scriptie onderzocht Laurens hoe de toewijzing van middelen in transportnetwerken kan worden geautomatiseerd door middel van verschillende oplossingsmethoden. In het bijzonder onderzocht hij voor dit doel de effectiviteit van een nieuw Deep Reinforcement Learning-algoritme. In februari 2024 begon Laurens als Process Mining Consultant bij Bright Cape. In zijn vrije tijd sport Laurens graag, zoals veldhockey, boulderen en fitness. Hij houdt ook van lezen en boekwinkels afstruinen op zoek naar nieuwe toevoegingen aan zijn boekenkast. In het weekend neemt hij vaak de tijd om nieuwe recepten uit te proberen.

Lindsey van der Lans

Managing Director

Managing Director

Lindsey van der Lans

Lindsey is per  1 december 2022 benoemd tot Managing Director van Bright Cape. Ze werkt sinds 2019 bij Bright Cape. Lindsey is ingestapt als consultant, werd vervolgens teamlead, daarna manager van de Human Data Interaction Consultants en meest recent verantwoordelijk voor People & Development. Ze heeft een studieachtergrond in Cognitieve Psychologie (MSc.) en in User System Interaction (PDEng) en ze vindt het ontzettend gaaf om de combinatie van deze studies toe te passen. Haar ultieme doelstelling is om te kijken naar hoe we de beste data oplossing kunnen vinden voor een persoon binnen de juiste context. Dit resulteert in proces of service optimalisatie of product verbetering of initiëring. Als Managing Director zal Lindsey naast het blijven leiden van de human data interaction consultants tevens verantwoordelijk zijn om het schip op koers en varende te houden: van HR-procedures, tot recruitment, marketing, training & development, IT-infrastructuur, duurzaamheid en meer. In haar vrije tijd vindt Lindsey het leuk om hard te lopen, gravel biken,  yoga te doen en te reizen.

Lucas Bresser

Data scientist

Data scientist

Lucas Bresser

Lucas heeft een achtergrond in Medical Engineering met als specialisatie systeem biologie en machine learning. Tijdens zijn master en zijn tijd als Research Scientist raakte Lucas geïnspireerd over de kracht van machine learning en was hij overtuigd om door te gaan op het gebied van data science in zijn professionele carrière. Lucas is betrokken geweest bij het implementeren, adviseren, en ontwikkelen van machine learning modellen voor een gevarieerd aantal (klinische) academische studies.  Daarnaast, was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webgebaseerde applicaties voor het voorbewerken van datapijplijnen, gevolgd door verschillende machine learning-methoden en datavisualisatie. Vanaf januari 2023 is Lucas gestart als data scientist bij Bright Cape. Zijn vrijetijdsbesteding omhelst skiën, piano spelen, golf, en zeilen.

Luuk Jeuken

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Luuk Jeuken

Luuk heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aangevuld met Bedrijfskunde. Hij is een Co-founder/Partner bij Bright Cape en loopt niet weg voor inhoudelijke uitdagingen. Bij Luuk staat kwaliteit altijd voorop. Samen met de andere partners bewaakt hij de lange termijn strategie van Bright Cape en proberen ze een onderscheidende positie in de markt te bereiken. Dit doen ze door enerzijds mooie Data Science oplossingen te bieden voor geweldige klanten en anderzijds een goede en interessante werkgever te zijn voor onze mensen. In zijn vrije tijd reist Luuk graag met zijn gezin. Ook vindt hij het fijn om te ondernemen, skiën, golfen, spinnen en sporten. Sinds kort probeert Luuk ook piano te leren spelen.

Madelon Schellekens

Data Analyst

Data Analyst

Madelon Schellekens

Madelon is in juli 2022 gestart bij Bright Cape als Data Scientist, en is inmiddels Data Analyst. Ze heeft de bachelor Technische Bedrijfskunde en de master Operations Management and Logistics gedaan, beide aan de TU/e. Tijdens haar studie heeft ze vaardigheden in onder andere machine learning en process mining opgedaan. Haar afstudeeropdracht was een opdracht over product quality prediction. Madelon past haar skills graag toe bij bedrijven en ze denkt dan ook graag na over hoe zij hiermee organisaties  verder kan helpen in het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Voor haar start bij Bright Cape heeft Madelon drie maanden door midden Amerika gereisd. Ze is eigenlijk wel in voor alles wat in of op het water gedaan wordt, maar het liefst hangt ze aan haar kite. Wanneer de wind, of andere condities, dit niet toelaat, fietst Madelon ook graag. Daarnaast houdt ze ook erg van koken en reizen.

Marieke Gommers

Senior Data Scientist

Senior Data Scientist

Marieke Gommers

Marieke heeft heeft haar bachelor in Technische Bedrijfskunde en master in Technische Wiskunde afgerond. Tijdens haar studie heeft ze zich gefocust op data science en statistiek, waarbij ze erg geïnterreseerd raakte in de toepassing van wiskunde voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Vooral machine learning en AI zijn onderwerpen waar ze altijd meer over wil leren. Als Data Scientist bij Bright Cape wilt ze zich hierin verder verdiepen en ontwikkelen. In haar vrije tijd sport Marieke graag, en als het mooi weer is gaat ze het liefst een rondje racefietsen. Daarnaast houdt Marieke van reizen en leuke dingen doen met vrienden.

Mart Althuizen

Managing Director Technology

Managing Director Technology

Mart Althuizen

Mart is per 1 december 2022 benoemd tot Managing Director Technology van Bright Cape. Hij maakt sinds 2016 deel uit van ons team. Hij is als data scientist begonnen en werd vervolgens manager van een team Data Scientists. Mart heeft een achtergrond in Operations Management & Logistics. Wat hem drijft is de puzzel om te bepalen welke factoren nodig zijn voor een oplossing en de afweging hoe deze het beste kunnen worden toegepast. Mart houdt van uitdagingen en de dynamiek van een nieuwe omgeving, dit geeft hem de mogelijkheid om constant iets nieuws te leren. Hij gelooft dat; goed luisteren, vragen stellen oftewel de situatie echt begrijpen, samen met een grote nieuwsgierigheid naar hoe alles werkt ervoor zorgt dat je tot echt creatieve oplossingen komt en uitdagende doelen bereikt. Als Managing Director Technology zal Mart o.a. verantwoordelijk zijn voor alle facetten rondom technology & innovation, en product, partnerships en training & competence development. Wanneer Mart niet aan het reizen of aan het lezen is, vind je hem aan het  boulderen/klimmen, crossfitten, voetballen of snowboarden.

Maurits Akkerman

Team Lead Process Mining / Senior Process Mining Consultant

Team Lead Process Mining / Senior Process Mining Consultant

Maurits Akkerman

Maurits heeft zijn bachelor Technische Bedrijfskunde en master Operations Management & Logistics aan de TU in Eindhoven afgerond. Tijdens zijn studie heeft hij een sterke affiniteit ontwikkeld met het doorgronden van data en op basis daarvan bedrijfsprocessen te verbeteren. Door het gebruik van verschillende programmeertalen, het schrijven van simulaties, en het uitvoeren van analyses, wist Maurits dat hij wilde gaan werken in dit vakgebied. Bij Bright Cape vond hij hierin een goede match. In zijn uitdagende baan als Process Mining Consultant blijft hij continue zijn process mining skillset uitbreiden om zodanig data inzichtelijk te maken en waarde te kunnen creëren voor onze klanten. In zijn vrije tijd is Maurits vaak aan het sporten. Hij houdt van crossfit en zit op hockey bij Oranje Rood. Verder geniet hij ervan om in de keuken allerlei lekkere gerechten te koken en dit ook met vrienden te delen. Ook vindt Maurits het heerlijk om af en toe op zijn piano te spelen.

Menno van Eersel

Data Engineer

Data Engineer

Menno van Eersel

Voor Menno was het snel duidelijk dat hij verder wilde groeien op het gebied van data na het behalen van zijn bachelor Econometrie aan Tilburg University en zijn master Industrial & Applied Mathematics aan de TU Eindhoven. Als Brabander wonend boven de rivieren, sprak de sfeer bij Bright Cape hem meteen aan. Als Data Engineer houdt Menno ervan om betrouwbare en schaalbare data-infrastructuren te creëren die het data-gedreven werken bij onze klanten ondersteunen. Als Menno niet achter zijn laptop aan het werk is, vind je hem hoogstwaarschijnlijk hardlopen of fietsend langs, of zwemmend in de Amstel. Menno houdt ervan zichzelf uit te dagen en heeft dan ook zijn eerste triatlon gefinisht.

 

Mirle Willems

Data Analyst

Data Analyst

Mirle Willems

Mirle heeft de Bachelor Cognitive Science and Artificial Intelligence gevolgd aan de Universiteit van Tilburg en heeft vervolgens de Master Data Science and Entrepreneurship gevolgd aan de Jheronimus Academy of Data Science  (JADS) in ‘s Hertogenbosch. Mirle is in maart 2022 haar carrière als Data Scientist bij ons begonnen, inmiddels Data Analyst, precies op het moment dat wij op onze jaarlijkse skireis gingen. In haar eigen woorden: “ Een introductie om nooit te vergeten!” Bij Bright Cape brengt Mirle haar opgedane technische kennis in machine learning, data analyse en process mining in de praktijk. Ze raakt enthousiast van het resultaatgericht oplossen en optimaliseren van bedrijfsproblemen en processen. In haar vrije tijd doet Mirle aan voetbal, staat ze dansend op een feest of festival of is ze creatief bezig achter de naaimachine of piano. Verder vindt Mirle het geweldig om met haar eigen campertje Europa door te reizen.

Muhan (Judy) Liu

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Muhan (Judy) Liu

Muhan heeft haar bachelorstudie in Artificial Intelligence technology in China afgerond. Tijdens het laatste jaar van haar bachelor heeft ze een studieuitwisseling gedaan naar Estland. Dit bood haar de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Haar masterstudie in Human-Computer Interaction heeft Muhan gevolgd aan de Universiteit van Trento in Italië, waarna ze overstapte naar de Universiteit van Twente in Nederland om verder te studeren en haar masterscriptie te maken. Muhan houdt van kwalitatief onderzoek en vindt het leuk om inzichten/problemen te vinden door het houden van gebruikersinterviews en workshops. Ook vindt zij het fijn om oplossingen te vinden en om probleemoplossend georiënteerd te zijn. Muhan is muzikaal aangelegd. In het verleden speelde ze viool en een drumstel, en leerde ze zichzelf gitaar spelen. In de toekomst wil ze mogelijk een nieuw instrument ontdekken. Naast muziek, houdt Muhan van reizen, lekker eten en het leren van nieuwe talen. Ze kijkt ernaar uit om Nederlands te leren.

Niek van Uum

Controller

Controller

Niek van Uum

Niek is bij Bright Cape gestart als Controller en volgt naast zijn werk de opleiding accountancy & controlling aan de Nyenrode Business Universiteit. Daarvoor heeft hij met succes zijn opleiding Ondernemerschap & Retail management afgerond. Niek heeft werkervaring opgedaan als document controller en sinds die tijd bleef zijn interesse groeien om ervoor te zorgen dat bedrijven in control zijn/komen. Niek is nauwkeurig, concreet, eerlijk, nieuwsgierig met oog voor detail; skills die hij in zijn huidige functie bij Bright Cape goed kan inzetten. In zijn vrije tijd volgt Niek graag voetbal, en tijdens wintersportvakanties vind je hem in de bergen! Daarnaast vindt hij het heerlijk om uit eten te gaan en uitstapjes te maken met familie en vrienden.

Pam Philippens

Human Data Interaction Consultant

Human Data Interaction Consultant

Pam Philippens

Na het behalen van haar bachelor Psychologie en Technologie heeft Pam vervolgens met succes haar master studie Human-Technology Interaction afgerond aan de TU/e. “Hoe kan data het leven van de mens makkelijker maken of verbeteren? En vice versa: hoe kunnen we kennis van mensen inzetten om data beter te begrijpen en doelgerichter te gebruiken?” In die tweedeling zit haar interesse, die ze tijdens haar studie Human Technology Interaction heeft uitgediept; kennis en skills die ze goed kan inzetten in haar huidige functie bij Bright Cape. Pam gelooft dat het essentieel is om de mens centraal te zetten wanneer je met data-oplossingen aan de slag gaat. Zij is een optimistisch en leergierig persoon en staat altijd open voor nieuwe perspectieven en ideeën. Pam gaat toffe, nieuwe (Human Data Interaction) uitdagingen met passie tegenmoet! Zij houdt van koken en eigenlijk alles gerelateerd aan eten. Daarnaast houdt Pam van zingen, festivals bezoeken en de wijde wereld ontdekken met haar backpack.

Paul Veendrick

Managing Director Sales & Business Development

Managing Director Sales & Business Development

Paul Veendrick

Paul is per 1 december 2022 aangesteld als Managing Director  Sales & Business Development bij Bright Cape. In september 2021 kwam hij bij ons in dienst als Commercieel Manager. Na zijn bachelor in Mechanical Engineering en zijn master Industrial Management met succes te hebben afgerond heeft Paul diverse senior functies vervuld in het buitenland en binnen de bancaire sector. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van duurzaamheidsstrategieën. Paul is ervan overtuigd dat bedrijven die durven te investeren in hun “data volwassenheid” toekomstbestendiger zijn, sneller kunnen anticiperen op marktveranderingen en zelfs competitief voordeel kunnen realiseren. Als Managing Director Sales & Business Development zal Paul verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de salesstrategie, het identificeren van markttrends en het bepalen van commerciële kansen die bijdragen aan de groei van Bright Cape. In zijn vrije geniet Paul van de actieve vakanties samen met zijn gezin en het coachen van zijn hockeyende dochters. Ook loopt hij graag hard met zijn hond of speelt hij graag een potje tennis of Padel. Daarnaast is Paul regelmatig te vinden in het Eindhovense of is hij aan het genieten op de tribune van PSV.

Pieter van den Tillaart

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Pieter van den Tillaart

Pieter is een gedreven ondernemende finance professional met ervaring in internationale settings van multinationals en het drijven van diverse bedrijven als ondernemer (start-up & scale-up). Voor Bright Cape is Pieter betrokken bij diverse klantgedreven projecten voor procesverbetering o.b.v. data science en (innovatieve) klantwaardecreatie. Zijn achtergrond als bedrijfskundig ingenieur in combinatie met een Financial Management master en post-master Register Controller, tezamen met zijn ervaring met M&A, IPO als consultant en CFO, zijn een ware aanwinst voor Bright Cape om ons bedrijf telkens naar het volgende niveau te tillen. In zijn vrije tijd is Pieter graag een (business) sparringspartner. Daarnaast geniet hij graag van skiën, crossfitten en sport coaching. Tevens heeft Pieter een passie voor reizen & cultuur-dynamiek.

Remco Theunissen

Senior Data Scientist

Senior Data Scientist

Remco Theunissen

Remco heeft zijn bachelor Industrial Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven afgerond. Op basis van zijn interesse in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en de ondersteunende rol die IT hierin kan hebben heeft hij vervolgens een double degree master programma van zowel Operations Management and Logistics and Business Information Systems gevolgd. Tijdens zijn studie heeft Remco een brede interesse ontwikkeld in het oplossen van bedrijfsproblemen met behulp van data analyse, machine learning en process mining. Hij vindt het een mooie uitdaging om bepaalde processen binnen een bedrijf te ondersteunen en optimaliseren door middel van zijn data analyse skills, en daarbij het belang van het begrijpelijk en inzichtelijk maken van deze analyses niet uit het oog te verliezen. Remco voetbalt graag en kijkt tijdens het seizoen wekelijks naar American Football. Ook vindt hij het fijn om naar festivals te gaan.

 

Renée de Leau

Senior Human Data Interaction Consultant

Senior Human Data Interaction Consultant

Renée de Leau

Als creatieve probleemoplosser met een positieve mindset en interesse in mens-media interactie, past de rol van Human Data Interaction (HDI) Consultant goed bij Renée. Met een achtergrond in nieuwe media en user experience design heeft zij een brede skillset en kennis van design processen, gebruikersonderzoek, content creatie en interactie design. Met deze vaardigheden is Renée in staat om gebruikersbehoeften te vertalen naar effectieve designs die verband houden met hoe mensen beslissen, ervaren en zich gedragen. Renée houdt ervan om creatief bezig te zijn, zoals muziek maken en luisteren, en (digitaal) tekenen en schilderen. Daarnaast houdt ze van heel pittig Aziatisch eten, van bordspelletjes en van katten.

Robin Reijers

Senior Data Analyst / Process Mining Consultant

Senior Data Analyst / Process Mining Consultant

Robin Reijers

Robin is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met een MSc in Applied Data Science. Tijdens zijn carrière in laboratoria is hij erachter gekomen dat veel bedrijven hoeveelheden van data hebben waar niet efficiënt mee wordt omgegaan. Dit was voor Robin de reden om een master opleiding in  data science te volgen om de mogelijkheden in data voor bedrijven te realiseren. Robin haalt veel plezier uit zijn klim en outdoor hobby’s; vaak is hij in de klimhal te vinden of op een leuke hike/berg om lekker te kamperen terwijl hij ondertussen leuke foto’s maakt van de omgeving met vrienden of met nieuwe klim buddy’s die hij tijdens zijn reis ontmoet.

Roy Roosen

Co-founder/Partner

Co-founder/Partner

Roy Roosen

Roy heeft Bedrijfskunde gestudeerd en is Co-founder/Investor bij Bright Cape.  Hij combineert optimisme met daadkracht en houdt wel van een beetje competitie. Hij gaat complexe uitdagingen zeker niet uit de weg. Linksom of rechtsom, Roy ziet altijd kansen. Denken, durven, doen en doorgaan! Dé perfecte houding om samen met ons de strategische stip op de horizon te zetten en om vervolgens vooral ook weer los te laten. In zijn vrije tijd geniet Roy graag van skiën, koken en tijd doorbrengen met zijn familie. Daarnaast is hij een autoliefhebber; met name klassieke auto’s verdienen zijn voorkeur. Je kan hem zeker ook blij maken met een bezoek aan een classic car rally.

Ruud Zandbergen

Team Lead HDI / Senior Human Data Interaction Consultant

Team Lead HDI / Senior Human Data Interaction Consultant

Ruud Zandbergen

Ruud heeft een Master in Human Factors & Engineering Psychology en een PDEng in User System Interaction. Bij Bright Cape gaat hij als Senior Human Data Interaction Consultant en Team Lead van onze HDI Consultants aan de slag. Hij brengt 7 jaar ervaring met zich mee als UX specialist voor een IT consultancy, altijd gericht op Enterprise UX. Tijdens zijn werk als consultant zag Ruud hoe belangrijk data is en hoe belangrijk het is om data-oplossingen begrijpelijk en bruikbaar te maken voor gebruikers om de volledige kracht van data te benutten. Ruud heeft een brede skillset en kennis van  design thinking, interactieontwerp, gebruikersonderzoek, workshop faciliteren, creativiteitstraining, ontwerpstrategie en verandermanagement. Vaardigheden die ongetwijfeld van pas zullen komen bij Bright Cape als hij zich richt op het optimaliseren van bedrijfsprocessen door een balans te vinden tussen technologie, bedrijfswaarde en gebruikersbehoeften. In zijn vrije tijd houdt Ruud van (beach)volleybal, reizen en wandelen.

Sam Vonk

Senior Human Data Interaction Consultant

Senior Human Data Interaction Consultant

Sam Vonk

Na het behalen van zijn master New Media Design aan de Universiteit van Tilburg, is Sam bij Bright Cape begonnen als Human Data Interaction Consultant. Met een achtergrond in UX design en online marketing is hij constant bezig met het creëren van de perfecte gebruikerservaring. De juiste producten voor de juiste mensen maken, op basis van kwalitatieve en kwantitatieve data. Door zijn brede kennis is Sam in staat om een brug te vormen tussen de business, ontwerpers, IT en gebruikers. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te voetballen, te tennissen en spelletjes te spelen met zijn vrienden. Daarnaast houdt hij er ook van om te reizen. Naast deze hobbies, is Sam ook veel tijd kwijt aan het organiseren van BoeCult, een jaarlijks cultuur- en muziekfestival met meer dan tienduizend bezoekers.

Serge Beniers

Founder

Founder

Serge Beniers

Serge is onze founding partner. Hij gelooft dat dromen werkelijkheid kunnen worden; dat je van niets, iets kan maken. Zo is Bright Cape in 2014 ontstaan door het gevoel dat het gat tussen wetenschap en de werkelijkheid gedicht kon worden door toepasbare en schaalbare oplossingen met data engineering. Serge heeft een achtergrond in technische bedrijfskunde. Daarnaast is hij een organisatie wetenschapper. Hij is gespecialiseerd in het vinden van werkzame (innovatieve) oplossingen met een ongecompliceerd karakter. Bij Bright Cape houdt hij zich bezig met sales, business development en recruitment. Serge is een gezinsman, houdt van alle takken van sport en vertoefd graag buiten in de bergen of aan zee. En hij is zeker een wintersport aficionado; onze geliefde jaarlijkse ski-reis hebben we aan hem te danken!

Simon van den Broeke

Senior Data Scientist

Senior Data Scientist

Simon van den Broeke

Simon heeft in 2017 zijn master studie Econometrie in Tilburg afgerond. Hij heeft hierna drie en een half jaar gewerkt bij een supply chain adviesbureau, met als specialisatie netwerkontwerp en transportoptimalisatie. In oktober 2020 is Simon als Data Scientist bij Bright gestart, inmiddels Senior Data Scientist, met als doel om onze klanten in staat te stellen om data gedreven, fact-based beslissingen te maken. Wat hem motiveert is dat wij ondersteund door state-of-the-art wetenschappelijke methoden en technieken data transformeren naar informatie en informatie naar kennis. Op zaterdagen kun je Simon vinden op het voetbalveld om zelf een wedstrijd te spelen of om er een te leiden als scheidsrechter.

Teun van der Heijden

Managing Director Commercial

Managing Director Commercial

Teun van der Heijden

Teun is per  1 december 2022  benoemd tot Managing Director Commercial van Bright Cape. In april 2022 kwam hij aan boord in de functie van commercieel manager. Hij gelooft dat de combinatie van mens en data een structurele en duurzame oplossing kan bieden voor de uitdagingen die voor ons liggen. Teun heeft de master of Management Science gevolgd met een specialisatie in Strategie & Innovatie. De afgelopen jaren heeft Teun zich ingespannen voor het verbeteren van de kwaliteit in de financiële dienstverlening via de inzet van flexibele capaciteit, de opleiding en ontwikkeling van individuen en het creëren van innoverende oplossingen voor de dagelijkse uitdagingen in de sector. Als Managing Director Commercial zal Teun verantwoordelijk zijn voor alles wat met sales te maken heeft; van strategie tot operations, customer succes management en meer. In zijn vrije tijd geniet Teun samen met zijn gezin van het bourgondische leven. Om dit te compenseren springt hij graag op de mountainbike, trekt hij de hardloopschoenen aan of is Teun te vinden langs het voetbalveld.

Tim Brakenhoff

Data Scientist

Data Scientist

Tim Brakenhoff

Tim is in december 2022 bij Bright Cape begonnen als Data Scientist. Hij heeft zijn bachelor in Werktuigbouwkunde afgerond en heeft vervolgens met succes zijn master in Manufacturing Systems Engineering (tussenstroom van werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde) behaald. Tim is energiek, enthousiast, nieuwsgierig en leergierig. Hij kijkt ernaar uit om zijn opgedane skills en vaardigheden tijdens zijn studie verder te verdieping en ontwikkelen hier bij Bright Cape. Tim houdt heel veel van boulderen. Daarnaast doet hij ook aan squashen en padellen, zeilen en koken voor/met vrienden.

Tim van Putten

Data Engineer

Data Engineer

Tim van Putten

Tim is kort na zijn studie Operations Management & Logistics zijn carrière begonnen bij Bright Cape als Data Scientist, en vervult nu de rol van Data Engineer. Tim is continue bezig zijn vaardigheden op het gebied programmeren, project management en consultancy te ontwikkelen. Zijn favoriete vormen van vrijetijdsbesteding zijn film, sport en personal finance.

Willem Beumer

Team Lead Data Analytics / Senior Data Analyst

Team Lead Data Analytics / Senior Data Analyst

Willem Beumer

Willem is in november 2022 gestart bij Bright Cape als Senior Data Analist. Hij heeft een dubbele bachelor in Mechanical Engineering en Industrial Design aan de Technische Universiteit van Madrid. Willem heeft werkervaring in verschillende analytische rollen binnen verschillende sectoren zoals energie, logistiek en het bankwezen. Voor zijn werk geniet hij van zowel de technische kant van data als de zakelijke kant, waarbij hij elke kans aangrijpt om zich te verdiepen in de industrie waarin hij werkt. Naast zijn werk houdt Willem onder andere van elke vorm van sport, een drankje doen met vrienden en buiten zijn in de natuur.

Wisse Nijeboer

Senior Human Data Interaction Consultant

Senior Human Data Interaction Consultant

Wisse Nijeboer

Met een achtergrond in Industrial Design Engineering aan de TU Delft is Wisse altijd op zoek naar hoe hij de gebruikservaring tussen producten / diensten en gebruikers kan verbeteren. In zijn eerdere werkervaring heeft hij dit mogen doen voor consumenten producten, maar ook bij apps, waardoor de interesse in data is gegroeid. Met een training tot Analytics Translator was de cirkel rond, en wilde hij zich meer met data bezighouden. Bij Bright Cape zal Wisse deze kennis in gaan zetten om andere organisaties te helpen met het toepassen van design thinking en UX-methodes, om ervoor te zorgen dat data een waardevolle toevoeging is binnen deze organisaties. De grootse hobby van Wisse is muziek. Hij speelt in een Bluesband en ook in een  electronische poprock band waarin ze hun eigen muziek schrijven. Daarnaast gaat hij naar verschillende concerten en festivals. Op sportief vlak doet hij aan badminton en skeeleren, en houdt Wisse ervan om in de zomer te hiken in de bergen.

Yiran Wei

Huma Data Interaction Consultant

Huma Data Interaction Consultant

Yiran Wei

Yiran is bij Bright Cape begonnen als Human Data Interaction Consultant. Ze heeft een bachelor in Apparel Design en Engineering en een masterdiploma in Interaction Technology. Yiran is een creatief persoon. Ze observeert, analyseert, ontwerpt, denkt, creëert en evalueert. Ze is enthousiast over tastbare en zintuiglijke ervaringen. Yiran geeft om de verbinding tussen mens, natuur, maatschappij en het ecosysteem op aarde. Ze vertrouwt erop dat ontwerpen met oog voor menselijke aspecten en verantwoordelijkheid een positieve zakelijke impact zal hebben. In haar vrije tijd houdt ze van tuinieren, werken aan DIY/handwerkprojecten, yoga en badminton. Yiran houdt ook van koken en bakken, films kijken, musea bezoeken en tijd doorbrengen in de natuur.

De grootste successen behaal je altijd met hulp van anderen.

Tim van Putten

Data Scientist bij Bright Cape

Wij houden van mensen met passie voor data en user experience

Bekijk onze vacatures en solliciteer op de functie die het beste bij je past.

Lindsey zoekt een collega om mee te brainstormen!