SARA: zorgen doen we samen

SARA, de sociale en autonome gezondheidsassistent robot, is voortgekomen uit een van onze eerste innovatieve projecten. Een van de doelen van deze robot is het creëren van een betere werkbalans voor zorgprofessionals. Met de toegenomen werkdruk voor zorgprofessionals als gevolg van het tekort aan zorgverleners, kan SARA ondersteuning bieden waar en wanneer dat nodig is. Ten tweede heeft de robot tot doel de kwaliteit van leven van cliënten in verpleeghuizen en ziekenhuizen te verbeteren. SARA biedt persoonlijke aandacht, gespecialiseerde zorg, gedragsanalyse en bemiddelingsmanagement.

SARA samen ontwikkelen

SARA is ontwikkeld in samenwerking met experts uit verschillende zorginstellingen. Daarbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de eisen uit het veld, maar vooral ook met de persoonlijke voorkeuren van de eindgebruikers zoals die in de praktijk naar voren komen. Het toegewijde team achter SARA heeft één kernovertuiging: samen met de eindgebruiker ontwikkelen is de enige manier om erachter te komen wat er echt nodig is om een verandering teweeg te brengen.

Wil je SARA in actie zien?

De robot kan als testcase logeren bij zorginstellingen. Ontdek hoe SARA je personeel kan assisteren en kijk hoe ouderen naar mooie verhalen luisteren, liedjes zingen, oefeningen doen, en meer. De robot ondersteunt ook videobellen, een extra bonus, om in contact te blijven met familie.

Wil je meer weten over hoe SARA van toegevoegde waarde kan zijn in zorginstellingen?