Pak inefficiënties in je processen aan dankzij Process Mining.

Wat is Process Mining?

Laten we bij het begin beginnen.

Process Mining is een techniek om het verloop van elk bedrijfsproces in kaart te brengen en te analyseren, waardoor je de prestaties kunt controleren en problemen, inefficiënties en knelpunten kunt oplossen die ervoor zorgen dat je bedrijf ondermaats presteert. Process mining werkt door gegevens te extraheren, die vaak al beschikbaar zijn in bestaande IT-systemen en toepassingen. Door je data en process mining te combineren, krijg je uitgebreid, (real-time) inzicht in hoe je processen verlopen.

Met process mining kan je:

Alle werkelijke stappen in bedrijfsprocessen bekijken
Bedrijfsprocessen en hun prestaties controleren
Kosten beheersen en ROI verhogen
Klant- en medewerkerstevredenheid verbeteren
Inzichten vertalen naar acties
En meer…

Waarom Process Mining gebruiken?

Ontdek de onbevooroordeelde realiteit van je processen.

Process mining beoordeelt je huidige bedrijfsstatus door real-time data in je processen te analyseren, waardoor je kunt begrijpen hoe ze werkelijk presteren en het laat zien wat er werkelijk  gebeurt in je bedrijf. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een procesverbeteringsinitiatief waarbij je op zoek bent naar de belangrijkste mogelijkheden voor verbetering of het kan nieuwe toekomstige technologieën monitoren om hun succes te meten en ervoor te zorgen dat zij het door jou gewenste eindresultaat bereiken. Process mining laat je niet alleen zien hoe dingen zijn gebeurd, maar stelt je in staat inefficiënties en knelpunten te zien op basis van feiten waarmee je zakelijke uitdagingen kunt oplossen.

Wat zijn de voordelen van Process Mining?

Dieper graven voor meer bedrijfswaarde.

Processen en verbeteringen bewaken

Beheer processen overal in het bedrijf - op grote schaal en met minimale inspanning.

Kosten en verspilling van middelen verminderen

Zoek naar afwijkingen, knelpunten en inefficiënte processen die moeten worden heroverwogen of geautomatiseerd.

Op feiten gebaseerde besluitvorming

Analyseer processen op basis van feiten en maak volledige, nauwkeurige datagestuurde besluitvorming mogelijk.

Het nalevingsproces vereenvoudigen

Identificeer onbedoelde acties en inbreuken op de compliance. Verbeter de naleving met volledige audit trails.

Analyseer vrijwel elk proces

Op elk gebied: financiële processen (bijv. purchase-to-pay, order-to-cash) magazijnprocessen, productieprocessen en nog veel meer.

Verbeter KPI's

Bouw sneller KPI's met minimale inspanning en gebruik unieke statistieken om uit te kiezen.

Hoe werkt Process Mining?

Dit is hoe het allemaal werkt.

Process Mining is een methode om big data op een gestructureerde manier te analyseren. Omdat mensen en softwarerobots werken met IT-systemen in bedrijven, worden deze activiteiten dus door die systemen geregistreerd. Process mining zet deze gegevens om in een event log en creëert vervolgens visualisaties van het end-to-end proces samen met inzichtelijke analyses. Dit is hoe het werkt:

Ontdekken

Wat is het process dat mensen volgen?

Process Discovery laat je zien wat er gebeurt, zodat je kansen voor procesoptimalisatie kunt identificeren. Process Discovery tools herkennen niet alleen bedrijfsprocessen, maar helpen je ook bij het ontwerpen van automatiseringsworkflows, waardoor het in kaart brengen, plannen en implementeren van automatisering sneller en efficiënter verloopt.

Controleren

Volgen mensen echt het verwachte proces?

Conformiteitscontrole is van vitaal belang om procesvariaties aan het licht te brengen en de hoofdoorzaken van de afwijkingen te identificeren. Door niet-conforme gevallen te elimineren, kunnen bedrijven meer gestandaardiseerde en vereenvoudigde processen creëren. Om je processen te verbeteren, moeten mensen het meest optimaal ontworpen proces volgen.

Analyseren

Zijn er knelpunten in mijn proces?

Bepaal de hoofdoorzaak van het probleem. Process Mining Analyse biedt inzichten waarmee je de betekenis achter het proces kunt zien, zodat je elke mogelijkheid tot verbetering kunt benutten. Ga de diepte in met dashboards die de redenen achter procesvariaties belichten en je helpen problemen op te lossen voordat ze zich voordoen.

Bewaken

Hoe moet mijn proces verlopen?

Bewaak de nieuwe veranderingen van implementaties en je rework. Zijn er verschillen? Krijg je de prestatieverhoging die je verwachtte? Geavanceerde process mining oplossingen monitoren en meten continu de resultaten, zodat je als eerste weet of je op het goede spoor zit of er naast zit. Bovendien krijg je een volledige audit rail voor compliance doeleinden.

Voorspellen

Wat moet ik optimaliseren?

Maak automatische ontdekking van procesmodellen uit je eventlogs mogelijk. Deze modellen bieden inzichten en passen verschillende soorten modelgebaseerde analyse toe. Ze combineren voorspellende analyses met een methode om de tijd en uitkomsten van huidige processen te voorspellen door historische gegevens te analyseren. Denk aan: het beperken van risico’s, het voorspellen van kosten en het genereren van procesaanbevelingen.

Hoe kan Process Mining Business Management helpen?

Process Mining biedt transparantie voor iedereen.

Een ander belangrijk voordeel van process mining is de objectiviteit. Met Process Mining worden de prestaties van het proces continu weergegeven (real-time). Je kan de prestaties van je end-to-end processen meten en je interesses en verantwoordelijkheden filteren. Bovendien kan men, gegeven het gewenste procesmodel of de KPI-doelstellingen van het bedrijf, meteen zien hoe ver men er naast zit, en welke gebieden moeten worden verbeterd om de doelstellingen van Management en Operations te halen.

Bedrijfsprocessen verschillen tussen de praktijk en de tekentafel. Hoe het management in de organisatie een proces heeft bedacht, ontworpen of wilde laten verlopen, verschilt in werkelijkheid nogal van hoe het proces in werkelijkheid verloopt. Dit leidt tot inefficiëntie en ontevredenheid bij klanten en werknemers en heeft uiteindelijk een negatief effect op je bedrijf. Process mining kan al deze problemen helpen blootleggen en, belangrijker nog, inzicht verschaffen in de redenen waarom ze zich voordoen.

Wat is het verschil tussen BI en Process Mining?

Het beste van beide werelden.

Het verschil tussen process mining en business intelligence (BI) is de oorzakenanalyse. Begrijpen waarom een afwijking optreedt, is de sleutel tot het oplossen van het probleem. BI kan je vertellen dat er iets mis is gegaan, maar Process Mining kan je vertellen waarom het fout is gegaan.

Het belangrijkste voordeel van Process Mining ten opzichte van BI is de diepte van de analyse. Beide tools werken met KPI’s monitoring voor procesoptimalisatie. Maar waar BI rapporteert, laat Process Mining zien hoe je tot een dergelijke afwijking of vertraging bent gekomen en visualiseert deze problemen in het proces.

Stakeholders kunnen daarom de KPI’s monitoren en afstemmen op zakelijke initiatieven en strategieën. Met process mining kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen monitoren en analyseren om de efficiëntie te verhogen. Bovendien kan het een oplossing voorstellen of zelfs automatiseringsmogelijkheden voor de organisatie identificeren.

We laten zien wat je bedrijf nodig heeft.

En we geven je een gepaste oplossing.

We geloven dat je bedrijf kan profiteren van Process Mining. Bright Cape heeft uitgebreide kennis in het opzetten en beheren van verbeteringen op allerlei gebieden, zoals het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van compliance, het automatiseren van bedrijfsprocessen of verbetering van het beheer van de toeleveringsketen.

De combinatie van achtergrondkennis van de klant en de nauwe samenwerking tussen disciplines als Data Science en Data Engineering zorgt ervoor dat alle aspecten aan bod komen bij de ontwikkeling van je datawarehouse en procesverbeteringen.

Zo zorgen we ervoor dat we zakelijke kansen zien en de juiste oplossingen bieden voor je bedrijfssucces. Meer weten?

 

→ Welke processen lost Process Mining op

 

Wil je meer weten over het verbeteren van je interne processen door process mining op te nemen in je dagelijkse bedrijfsvoering?

Neem gerust contact met ons op!