Krijg 100% transparantie in je bedrijfsprocessen met Process Mining

Introductie

Processen efficiënt laten verlopen is de sleutel tot zakelijk succes. Process mining stelt bedrijven in staat om te begrijpen hoe hun processen verlopen, en of er (verborgen) knelpunten zijn die ervoor zorgen dat het proces ondermaats presteert. Bij Bright Cape geloven we dat deze data-gedreven aanpak bedrijven de mogelijkheid biedt om dieper in hun activiteiten te duiken en inefficiënties te ontdekken. Samen kunnen wij deze inzichten vertalen naar zinvolle verbeteringen om de maximale uitvoeringscapaciteit te ontsluiten.

Process Mining onthult wat er echt gebeurt in je organisatie

Process mining analyseert processen op basis van event data. Het is gebaseerd op wat er echt gebeurt. We vinden vaak grote verschillen in hoe een organisatie zich een proces had voorgesteld, ontworpen of wilde laten verlopen en hoe het proces in werkelijkheid verloopt. Process mining maakt niet alleen duidelijk hoe dingen zijn gebeurd, maar geeft ook antwoorden op waarom het is gebeurd. 

Maak goed gebruik van de reeds bestaande gegevens in je IT-systemen

Bright Cape is actief in verschillende domeinen en industrieën. Bij het uitvoeren van ons werk ontdekten we dat organisaties één ding gemeen hebben: een enorme hoeveelheid onbenutte data. Onderliggende systemen zoals SAP en Oracle creëren veel data. Van inkooporder, tot betaling, tot orderpicking, een groot deel van deze data blijft volledig ongebruikt. Om te laten zien hoe processen werkelijk worden uitgevoerd, worden deze ruwe datasets getransformeerd en geladen in process mining software (bijv. Celonis, UiPath).

 

Process Mining biedt transparantie voor procesoptimalisatie

Een van de belangrijkste voordelen van process mining is de objectiviteit. Met process mining wordt de prestatie van het proces continu weergegeven (real-time) en kan worden gezien als de enige bron van de waarheid. Bovendien kan men, gezien het gewenste procesmodel of KPI doelstellingen van het bedrijf, meteen zien hoe ver ze er nog naast zitten en op welke gebieden verbetering nodig is  om het doel te bereiken.

Bovendien is process mining waardevol voor organisaties omdat het:
Kosten verlaagt
Snelheid verbetert
Efficiëntie verhoogt

Ontdek en verbeter je inefficiënties

Elk data-initiatief wordt gedreven door een goede dataopschoning, -transformatie en -validatie. Onze data-engineers nemen je dit werk uit handen nemen. Hierna zullen onze procesanalisten en business value architecten de implementatie verder uitrollen om je processen op top niveau te krijgen. Naast onze process mining competenties hebben we een ervaren team dat zich richt op gebruikerservaring (user experience) en data gedreven besluitvorming. Samen hebben we alle expertise in huis om je te helpen, begeleiden of ondersteunen in je datareis.

Nieuwsgierig hoe we het hebben gedaan?

Onze bewezen methoden stellen je organisatie in staat om de maximale waarde uit process mining te halen. We hebben talrijke gevalideerde use-cases uit onze uitgebreide klantenportefeuille, variërend van het bankwezen, de logistiek, audit en de maakindustrie. 

Use case

Vóór het gebruik van process mining, werd de beperkte tijd van hoogopgeleide business analisten voornamelijk besteed aan handmatige / niet-herhaalbare O2C-proces onderzoeken door middel van SAP extracten.

Dit belemmerde het team het continue en real-time inzicht in de belangrijkste oorzaken, zoals handmatige wijzigingen / herbewerking en levering / facturering blokken van verkooporders

Met de inzet van Celonis, kunnen de business analisten alle O2C proces afwijkingen visualiseren en bekijken met slechts een paar muisklikken en hebben ze aanzienlijk meer tijd om het proces continu te verbeteren op een data-gedreven manier. De ontwikkelde Celonis dashboards "process change" en "automation" bieden de klant volledige granulariteit over O2C proces inefficiënties. Bovendien stelt het dashboard "werkkapitaal" de klant in staat om lang openstaande facturatieblokken te controleren op verkooporders die al geleverd zijn.

De implementatie van Celonis maakte 80 uur per maand aan bedrijfsanalisten vrij om te besteden aan bedrijfsverbeteringen, werd het aantal handmatige wijzigingen jaarlijks met 80.000 verminderd en werd meer dan 3 miljoen euro werkkapitaalverbetering geïdentificeerd als gevolg van lang openstaande factureringsblokken.

Wil je inefficiënties terugdringen en je interne processen verbeteren door process mining te integreren in je dagelijkse bedrijfsvoering?