Process mining kan worden gebruikt voor elk onderpresterend proces in elke industrie.

Introductie

Process mining technieken pakken uitdagingen aan die worden veroorzaakt door een gebrek aan zichtbaarheid, inzicht, personeel en geschikte hulpmiddelen. Het is een onderdeel van business process management (BPM) dat in de software van een bedrijf graaft en data gebruikt uit je bestaande systemen zoals ERP en CRM. Daarom begrijpt en ziet het de prestaties van processen en ondersteunt het optimalisatieactiviteiten in allerlei soorten bedrijfsvoeringen en functies.

Wat lost process mining op?

Workflows en processen die door Bright Cape kunnen worden geoptimaliseerd.

Process mining biedt een transparant overzicht van (real-time) objectieve data en mogelijkheden voor oorzaakanalyse (root cause analysis). Zo stelt het stakeholders uit de hele organisatie in staat om samen te werken op basis van één bron van waarheid. Process mining ondersteunt je bij het bewaken van lopende zaken, het continu verhogen van de productiviteit, het automatiseren van bedrijfsprocessen en het aansturen van strategische initiatieven.

Voorbeelden van onderwerpen die door process mining kunnen worden opgelost:

Auditing & compliance
Conformance checking
Operational excellence
Digital transformatie

Systemmigraties
Customer journey
Duurzaamheid

Waar kan process mining worden toegepast?

Bright Cape ondersteunt verschillende industrieën en bedrijfsvoering.

Process mining kan worden toegepast op elk proces dat je uitvoert om het eindresultaat te verbeteren. Process mining software heeft de perfecte mogelijkheid om bijna elk type data uit bijna elk systeem te delven. Het maakt niet uit of al deze gegevens in meerdere formaten of over meerdere systemen verspreid zijn. Zolang de activiteiten worden gelogd met tijdsaanduidingen, is process mining de oplossing. Door data te extraheren en het proces te visualiseren, krijg je controle over het proces. Daarom is process mining een veelzijdige techniek die in elke industrie of afdeling kan worden gebruikt voor procesmonitoring of om verbeteringen door te voeren.

Voorbeelden van industrieën die geholpen kunnen worden dankzij process mining:

Financiële & bancaire activiteiten

KYC verbeteren
Order-to-cash
Purchase-to-pay

Logistiek & opslag

Verbeteren van de toeleveringsketen
In- en uitgaande processen
Orderverzamelprocessen

Productie & fabricage

Onderhoudsproces
Productie processen
Orderverzamelprocessen

Zijn er voordelen bij het gebruik van Process Mining?

Verbeter de resultaten waar je om geeft.

Krijg volledige transparantie

✓ Analyseer en onthul relaties.
Zie verborgen verschillen tussen onderwerpen (bijv. afdelingen, processen, leveranciers), waardoor een beter begrip van het probleem en de oorzaken ontstaat.

✓ Krijg een 100% objectief beeld.
Krijg een real-time beeld van uw processen op basis van de gegevens in uw IT-systemen, om inefficiënties zonder discussie op te sporen en op te lossen.

✓ Kom snel en eenvoudig tot waardevalidatie.

Krijg grip op uw winstgevendheid

✓ Maak datagedreven suggesties.
Krijg verwachte ROI met volledig, objectief inzicht in uw proceshiaten en hoe u deze kunt oplossen - om de acceptatie en afstemming van belanghebbenden te stimuleren.

✓ Prioriteer de volgorde van activiteiten.
Geef jezelf de mogelijkheid om het optimale pad te vinden voor het uitvoeren van een proces. Uiteindelijk zal dit een hogere ROI opleveren.

✓ Kwantificeer de impact van je proceshiaten.

✓ De waarde aantonen voor en na het doorvoeren van een verbetering.

Krijg controle over de tijd

✓ Elimineer inspanningen op de frequentie van evenementen.
Verminder de doorlooptijd van uw personeel door het proces te vereenvoudigen.

✓ Stimuleer haalbare KPI-doelen.
Verbeter de KPI's door de juiste processen, rollen en afdelingen op elkaar af te stemmen. Het doel is om tot een optimale structuur te komen voor de middelen en eenheden van de organisatie.

✓ Herleid strategisch het gebruik van energie en hulpbronnen om.
Stel prioriteiten op om energie en middelen naar behoefte sturen door het effect van hiaten in de processen op de bedrijfsresultaten te kwantificeren en de goedkeuring van processen te maximaliseren.

✓ Lever snel en kosteneffectief.
Process mining is binnen 30 dagen inzetbaar en maakt een korte time-to-vale mogelijk.

Kan je een voorbeeld geven van waar Process Mining kan worden gebruikt?

Problemen die opgelost kunnen worden met process mining.

Veel systemen die onderling niet goed samenwerken

Bedrijven vertrouwen op tientallen systemen en complexe infrastructuren, wat het uiterst moeilijk maakt om het end-to-end proces binnen één afdeling of zelfs over meerdere afdelingen te monitoren. Process mining kan de silo’s die verschillende soorten data scheiden afbreken en ze allemaal samenbrengen in één dataset.

Grote complexe en steeds toenemende datasets

De steeds groeiende hoeveelheid data van interne netwerken, aangesloten apparaten, websites en vele andere systemen creëert nieuwe en snel groeiende uitdagingen. Process mining is in staat deze enorme hoeveelheden data aan te pakken. Dit biedt de mogelijkheid om een totaalbeeld te creëren en in te zoomen op een specifieke gebeurtenis om inzicht te krijgen in de details.

Hoge menselijke inspanningen voor het verwerken van data

Zonder degelijke databases zijn de meeste organisaties uren bezig met het omzetten van data in spreadsheets en het maken van formules om zich vervolgens te realiseren dat ze geen echte bedrijfswaarde opleveren. Naast het ontdekken van data kan process mining helpen data te benutten om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen met minimale menselijke inspanning.

Onduidelijke en onbetrouwbare rapportage

Bewaak de nieuwe wijzigingen van implementaties en uw rework. Zijn er verschillen? Krijg je de prestatieverhoging die je verwachtte? Geavanceerde process mining-oplossingen monitoren en meten continu de resultaten, zodat je als eerste weet of u op schema zit of niet. Bovendien krijg je een volledige audittrail voor nalevingsdoeleinde.

Veranderingen kunnen moeilijk zijn voor medewerkers

Verandermanagement is belangrijk om ervoor te zorgen dat wijzigingen soepel en zonder problemen worden doorgevoerd. Medewerkers moeten begrijpen waarom de veranderingen plaatsvinden en wat dit voor hen betekent. Process mining is een technologie die deze verandering mogelijk maakt door een nauwkeurige diagnose te stellen van de realiteit op grond van de acties en inspanningen die moeten worden ondernomen om een doel te bereiken

Wil je je bedrijfsprocessen verbeteren?

Wij bieden onze diensten, hulp en advies aan.

Overweegt je aan de slag te gaan met process mining en bent je benieuwd naar de impact ervan op jouw bedrijf? Wij helpen organisaties door inzicht en mogelijkheden te bieden om de analyse en besluitvorming in de dagelijkse bedrijfsvoering te versterken en de maximale waarde uit hun bedrijfsprocessen te halen.

 

 

Wilt je meer weten?

Voel je vrij om contact met ons op te nemen!

Wil je meer weten over hoe een Bright Cape Experts jou kan helpen? Vraag het Mart!