Process mining kan worden toegepast voor elk proces in elke industrie.

Introductie

Process mining is een onderdeel van business process management (BPM) dat in de software van een bedrijf graaft en data gebruikt uit je bestaande systemen zoals ERP en CRM. Daarom begrijpt en ziet het de prestaties van processen en ondersteunt het optimalisatieactiviteiten in allerlei soorten bedrijfsvoeringen en functies.

Welke processen kunnen worden geoptimaliseerd met process mining?

Workflows en processen die door Bright Cape kunnen worden geoptimaliseerd.

Process mining biedt een transparant overzicht van (real-time) objectieve data en mogelijkheden voor oorzaakanalyse (root cause analysis). Zo stelt het stakeholders uit de hele organisatie in staat om samen te werken op basis van één bron van waarheid. Process mining ondersteunt je bij het bewaken van lopende zaken, het continu verhogen van de productiviteit, het automatiseren van bedrijfsprocessen en het aansturen van strategische initiatieven.

Voorbeelden van onderwerpen die door process mining kunnen worden opgelost:

  Auditing & compliance
  Conformance checking
  Operational excellence
  Digitale transformatie
  Systeemmigraties
  Customer journey

In welke branches kan process mining worden toegepast?

Bright Cape ondersteunt verschillende industrieën en bedrijfsactiviteiten.

Process mining kan de manier waarop uw bedrijf processen uitvoert verbeteren. De enige vereiste voor process mining is dat je systemen een spoor van je processen vastleggen en opslaan. Het maakt niet uit hoeveel formaten of systemen worden gebruikt, als activiteiten worden vastgelegd en opgeslagen, kunt u met process mining software deze activiteiten analyseren. Het extraheren van gegevens en visualiseren van processen zorgt voor volledige controle en transparantie. Daarom is process mining een veelzijdige techniek die in elke industrie of afdeling kan worden toegepast. Voorbeelden van industrieën die geholpen kunnen worden dankzij process mining:

 

Bank- en financiële diensten:

•  Financiële en economische misdrijven (know-your-customer)
•  Onboarding voor klanten
•  Hypotheekaanvraag
•  Leasing

Logistiek & opslag

•  Supply chain management (ketenbeheer)
•  Transportplanning
•  In- en uitgaande logistiek
•  Orderverzameling

Productie & fabricage:

•  Voorraadbeheer
•  Voorspellend onderhoud
•  Kwaliteitscontrole
•  Productieplanning

Alle industrieën – Afdeling Financiën & Boekhouding:

•  Order to cash
•  Purchase to pay
•  Crediteuren
•  Debiteuren

Hoe ondersteund process mining verandermanagement?

Zet potentiële waarde om in gerealiseerde waarde.

Veranderingsmanagement is van vitaal belang voor bedrijven en moet mogelijk worden gemaakt om wendbaarheid en prestaties te verbeteren en concurrerend te blijven in veranderende markten. Process mining is een technologie die deze verandering begeleidt door een precieze diagnose te stellen van de realiteit ter plaatse en van de acties en inspanningen die moeten worden ondernomen om een doel te bereiken. Het zal ook toelaten om de voordelen van de verandering te meten en te controleren om de werknemers gerust te stellen en te betrekken bij het hele proces.


Krijg volledige transparantie

Analyseer en onthul relaties. Leg verborgen verschillen tussen variabelen zoals, afdelingen en leveranciers bloot. Krijg een dieper inzicht in het probleem en de oorzaken ervan.
Krijg een 100% objectief, realtime beeld van je processen op basis van de gegevens uit je IT-systemen, om inefficiënties zonder discussie te vinden en te verhelpen.
  Valideer je gevoelens en monitor je verbeteringen snel en eenvoudig, op basis van één enkele bron van waarheid.


Krijg grip op uw winstgevendheid

  Behaal ROI door een allesomvattend, objectief begrip te krijgen van de hiaten in uw processen en de achterliggende oorzaken, om de buy-in en afstemming van belanghebbenden te stimuleren.
  Stel prioriteiten in de volgorde van activiteiten. Ontdek het optimale of gewenste procespad. Implementeer veranderingen en pas een gestandaardiseerde aanpak toe, wat uiteindelijk leidt tot een hogere ROI.
  Kwantificeer de impact van je proceshiaten en toon de waarde aan voor en na het doorvoeren van een verbetering.


Krijg controle over uw tijd

  Verminder de tijd van uw personeel door het proces te vereenvoudigen en de inspanningen voor de frequentie van gebeurtenissen te elimineren.
  Verbeter KPI’s door de juiste processen, rollen en afdelingen op elkaar af te stemmen. Het doel is om te komen tot een optimale structuur voor de organisatorische middelen en eenheden.
  Stel prioriteiten en richt energie en middelen naar behoefte door de impact van hiaten in processen op bedrijfsresultaten te kwantificeren en de impact op de goedkeuring van processen te maximaliseren.

Waarvoor kan process mining worden gebruikt?

Problemen die opgelost kunnen worden met process mining.

Process mining technieken pakken pijnpunten in processen aan die veroorzaakt worden door een gebrek aan zichtbaarheid, inzicht, personeel en geschikte hulpmiddelen. Dit zijn enkele uitdagingen die opgelost kunnen worden met process mining:

Veel systemen die onderling niet goed samenwerken

Bedrijven vertrouwen op tientallen systemen en complexe infrastructuren, wat het uiterst moeilijk maakt om het end-to-end proces binnen één afdeling of zelfs over meerdere afdelingen te monitoren. Process mining kan de silo’s die verschillende soorten data scheiden afbreken en ze allemaal samenbrengen in één dataset.

Grote complexe en steeds toenemende datasets

Toenemende hoeveelheden gegevens van interne netwerken, aangesloten apparaten, websites en tientallen andere systemen creëren nieuwe en snel groeiende uitdagingen. Een goede process mining oplossing kan het opschonen en voorbereiden van data automatiseren terwijl steeds grotere datasets worden geanalyseerd.

Hoge menselijke inspanningen voor het verwerken van data

Zonder degelijke databases zijn de meeste organisaties uren bezig met het omzetten van data in spreadsheets en het maken van formules om zich vervolgens te realiseren dat ze geen echte bedrijfswaarde opleveren. Naast het ontdekken van data kan process mining helpen data te benutten om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen met minimale menselijke inspanning.

Onduidelijke en onbetrouwbare rapportages

Het organiseren van belangrijke gegevens die alleen maar leiden tot meer vragen wanneer ze worden gepresenteerd. Gaat er een belletje rinkelen? Process mining biedt u flexibele, betrouwbare rapportages en stelt u in staat uw procesanalyse uit te drukken in eenvoudig te delen en begrijpelijke dashboardvisualisaties die kunnen worden aangepast aan elke behoefte.

Wilt u uw bedrijfsprocessen verbeteren? Vraag een gratis demo aan!

Overweeg je aan de slag te gaan met process mining en ben je benieuwd naar de impact ervan op jouw bedrijf? Wij helpen organisaties door inzicht en mogelijkheden te bieden om de analyse en besluitvorming in de dagelijkse bedrijfsvoering te versterken en de maximale waarde uit hun bedrijfsprocessen te halen.