Waar passie, data en user experience samenkomen

Introductie

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe data uitdagingen

Bij Bright Cape ademen we data. Hoe ervaren jij ook bent met data-analyse, Bright Capers weten precies wat ze moeten doen om jou te helpen je inkomsten te verhogen, kosten te verlagen en processen te stroomlijnen. We hebben vakkennis in Analytics & Applied Data Science, Data Driven Experience Design, Process Mining Center of Excellence en innovatieve producten. Wij houden van een uitdaging, dus wij bedenken, creeeren en implementeren de juiste oplossing voor het juiste probleem d.m.v. de laatste innovaties op het gebied van data. Onze oplossingen hebben bewezen succes in o.a. de volgende domeinen, Industrie, Inkoop, Supply Chain en Logistiek, Finance en Marketing & Sales.

Bekijk onze mensen

Een bedrijfscultuur als geen ander

About Bright Cape - Our mission is to support you in using your data for good and stay ahead of the curve

We nemen plezier in ons werk zeer serieus

Als Brightcapers werken we hard, maar vinden we plezier in ons werk ook zeer belangrijk. We organiseren jaarlijks leuke events voor onze medewerkers. Ski-trip, vrijmibo, BBQ, etc. Zelfs nu we elkaar alleen online kunnen zien, weerhoudt ons dat er niet van om leuke online activiteiten te ondernemen, zoals muziekbingo, Halloween borrel, Sinterklaas en Kerstborrel met spelactiviteiten.

De bouwblokken van onze Bright Cape culture

Dynamische werkatmosfeer

Bij Brightcape houden we van dynamiek. We schakelen snel tussen diverse grote- en kleinere projecten en hun uitdagingen.

Proactieve denkers

Brightcapers zijn proactief bezig om de beste data-oplossing te zoeken voor jouw bedrijf.

Explorers mentaliteit

Een Brightcaper houdt ervan om de meest uitdagende challenge te onderzoeken en verder uit te bouwen.

Innovatief

Bij Bright Cape volgen we altijd de laatste innovaties, dat houdt ons scherp.

Oplossingsgericht

Van idee tot oplossing, wij begeleiden jouw bedrijf op deze reis van begin tot eind.

Nieuwsgierig

Bij Bright Cape zijn we altijd nieuwsgierig naar de volgende uitdaging.

Denk groot, begin klein. Stop met overdenken en just do it!

Luuk Swinkels

Controller bij Bright Cape

Innovatie

Onze innovatieve mindset: een bewezen ingrediënt van ons succes!

De data science mogelijkheden worden steeds groter, beter en makkelijker. Voor bedrijven niet altijd de makkelijkste taak om alle veranderingen bij te houden. Gelukkig is Bright Cape perfect geëquipeerd om jou aan de hand te nemen van de meest simpele naar moeilijkste oplossingen die jouw business critical problemen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Dat kunnen wij doen met de nieuwste methoden en technieken, maar altijd met een fit-for-purpose oplossing.

Innovatie als basis voor nieuwe data-oplossingen

Bright Cape is continue bezig met het ontwikkelen van nieuwe data science oplossingen. Dit doen wij samen met bedrijven, universiteiten en kennisinstellingen om zowel technologisch hoogstaande als praktisch toepasbare oplossingen te maken. Op deze manier kunnen we ook de gids blijven in het Data Science landschap. Interesse om met ons te innoveren om bestaande of toekomstige proces bottlenecks op te lossen? We horen het graag!

Ontdek hier enkele van onze innovatie-projecten

Zorgrobot SARA, zorgen doen we samen

Het doel van SARA is om een betere levenskwaliteit te creëren voor zowel de zorg professionals en hun cliënten. De robot werkt als een sociale entiteit in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Dit doen we door samen met de klant te ontwikkelen, want alleen dan weet je wat er echt nodig is om verschil te kunnen maken.

Dronesurance

Dronesurance is een complete verzekeringsoplossing waarmee verzekeraars on-demand droneverzekeringen kunnen aanbieden aan hun klanten. Hiermee speelt de kant-en-klare oplossing Dronesurance direct in op de veranderende dynamiek van de dronemarkt. Dronesurance omvat een risicomodel om massamarktpremies te bepalen op basis van voorspellende analyses, een platform om verzekeringsaanvragen en claimafhandeling af te handelen, en een applicatie voor de dronepiloot zelf om deze verzekering af te sluiten.

Hoe het allemaal begon...

Bright Cape is een verhaal over ontdekken en navigeren in de fascinerende wereld van data.

Bright Cape is in oktober 2014 ontstaan door het gevoel dat we het gat tussen wetenschap en de werkelijkheid kunnen dichten door toepasbare en schaalbare oplossingen met data engineering. Op de golf van Big Data feiten en fictie te onderscheiden. Toe te passen wat werkt samen met klanten en zo samen te leren.

Deze reis is Serge Beniers, de oprichter, samen met Roy Roosen, Luuk Jeuken en Pieter van den Tillaart (GGD Investments) gestart. Initieel zijn we begonnen in het financieel domein omdat daar veel data is. Tegenwoordig, naast de industrie en logistiek, nog altijd een van de domeinen waarin we actief zijn. De naam Bright Cape staat voor de ontdekkingsreizen enkele eeuwen geleden, waar we op basis van gevoel op ontdekking gingen. Achter elke “Cape” lag een nieuwe wereld met nieuwe verhalen.

De eerste traditie van het skiën werd gelijk een feit in januari 2015, waar wij als Bright Cape aansloten bij diverse GGD participaties in Ischgl. De eerste medewerker startte in maart en al gauw kwamen we eind 2015 op 8 medewerkers.
Het plaatje werd compleet toen in oktober 2015 toen data science / econometrie aan de organisatie werd toegevoegd. 9 maanden later was Bright Cape Advanced Analytics geboren (tegenwoordig Pipple). In 2015 werden we partner van o.a. SAS en Celonis (als eerste in de Benelux).

In 2017 sloten wij ons aan bij EIT Digital, waarmee we ook een Europees platform hadden voor onze R&D. In 2017 startten we met ons eerste R&D project samen met Philips en Sics genaamd PQP (het huidige SIA). In dit jaar werd ook de human factor in de vorm van DDEX (UX research met userinteractie design) toegevoegd aan de m.n. technische data-oplossingen. Pipple splitste af en ging haar eigen weg met de focus op te bewijzen wat je allemaal kunt met data science, waar Bright Cape zich zou richten op schaalbaarheid van oplossingen.

In 2018 schaalde de organisatie verder op met meer producten en diensten en werd ook steeds professioneler. Tevens de geboorte van de innovatie-projecten, SARA, OWL en UAV retina. In 2019 werden we beloond als de eerste platinum sales parter van Celonis in Europa. Het eerste jaar dat we als groep te groot waren voor het Hotel in St. Anton met Skiën. De beslissing viel in de zomer om uit te breiden naar de UK. In 2020 ging het commercieel, ondanks Corona, erg goed en ook werd er verder gebouwd aan de structuur op de weg van “Good naar Great”. Eind 2020 werd SARA als aparte B.V. losgekoppeld van Bright Cape. Weer een organisatie die stand-alone verder kan.

Vooruit kijkend vanaf 2021 gaan we verder met het bouwen aan onze droom om de wereld verder sustainable te maken door schaalbare en duurzame oplossingen door te ontwikkelen samen met onze klanten.

Oktober 2014 Bright Cape wordt opgericht
Maart 2015 Start van onze eerste medewerker

In maart 2015 is onze eerste medewerker gestart, waar we eind 2015 al snel op 8 medewerkers kwamen.

2015 Bright Cape wordt partner van o.a. SAS en Celonis (als eerste in de Benelux)
2017 Bright Cape wordt partner van EIT Digital, een Europees platform op het gebied van ICT-innovaties.
2018 Het MT wordt verder uitgebreid
2019 Bright Cape wordt beloond als eerste platina sales partner van Celonis
Juli 2019 Bright Cape breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk
December 2020 SARA wordt als aparte B.V. losgekoppeld van Bright Cape
Januari 2021 Bright Cape heeft meer dan 40 medewerkers in dienst.

Kwantitatieve en kwalitatieve data gebruiken om de juiste mensen te voorzien van de juiste producten.

Sam Vonk

Human Data Interaction Consultant bij Bright Cape

Wij houden van mensen met passie voor data en user experience

Kijk eens naar onze vacatures en solliciteer op degene waarvan jij houdt