Uw bedrijf in staat stellen impactvolle beslissingen te nemen dankzij Data Analytics

Wat is data analytics?

Van intuïtie naar datagedreven besluitvorming

Data Analytics stelt uw organisatie in staat om data om te zetten in bruikbare inzichten en zo operational excellence en duurzame groei te realiseren. Door de kracht van data te benutten, kunnen organisaties een concurrentievoordeel behalen door besluitvorming te veranderen van onderbuikgevoelens naar datagedreven precisie.

De overstap van een op intuïtie gebaseerde aanpak naar effectieve datagestuurde besluitvorming is de sleutel om voorop te blijven lopen in het dynamische zakelijke landschap. Data analytics gaat niet alleen over het verwerken van data en het maken van visualisaties en rapporten, maar ook over het gebruiken van data als een strategisch bedrijfsmiddel.

 

Onze data analytics diensten

Uitdagingen aanpakken, potentieel ontsluiten: Inzichten omzetten in acties

Bij Bright Cape begrijpen we de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd in de snelle bedrijfsomgeving van vandaag.  We zijn gespecialiseerd in het identificeren en elimineren van overbodige processen, het optimaliseren van resources en het stroomlijnen van workflows om efficiëntie en kostenbesparingen te realiseren. Ons uiteindelijke doel is om u te begeleiden in uw datareis, waarbij we u helpen om strategische en operationele beslissingen te nemen op basis van de datagedreven oplossingen die we op maat maken voor uw behoeften en uitdagingen. Data analytics is het antwoord als je het volgende nodig hebt:


Operational excellence bereiken


Optimalisatie van resources


Klantervaring en -tevredenheid verbeteren


Risicobeheer


Strategische planning


Real-time inzichten

Hoe werkt data analytics?

Ons process voor een succesvolle implementatie van data analytics tools

Met onze uitgebreide tools voor data analytics bieden we besluitvormers realtime inzichten, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Onze expertise in datavisualisatie verbetert het begrip van complexe datasets, terwijl onze gebruikersgerichte ontwerpbenadering de gebruikerservaring en de acceptatie van dataoplossingen verbetert. In combinatie met onze trainings- en supportprogramma’s zijn gebruikers volledig in staat om data effectief te benutten.

Data analytics bij Bright Cape omvat echter niet alleen het creëren van fraai ogende dashboards. Door middel van strategische workshops helpen we focus en prioritering aan te brengen in jouw data-ambities. Wij helpen jou bij het ontwikkelen van performance metrics, waarna je de voortgang hiervan eenvoudig kunt volgen en verantwoordelijk kunt leggen bij de juiste mensen in je organisatie. We faciliteren cross-functionele samenwerking en implementeren strategieën voor verandermanagement om een succesvolle invoering van data analytics tools te bewerkstelligen.

Onze diensten op het gebied van data analytics bestaan uit:

  Strategische alignment-workshops
  Ontwerp en ontwikkeling van dataoplossingen
  Gebruiksvriendelijke tools voor datavisualisatie
  Ontwikkeling van performance metrics
  Geautomatiseerde workflowoplossingen en robotische procesautomatisering (RPA)
  Initiatieven voor digitale transformatie
  Datakwaliteit en datagovernance

Use cases

Klantwaarde verhogen met een monitoring dashboard

SARA Robotics is een bedrijf dat zorgrobots levert. Ze liepen tegen het probleem aan dat het huidige systeem om het gebruik van hun SARA-robots op verschillende locaties te monitoren erg omslachtig en tijdrovend was. Er werd een dashboard gemaakt waarmee team SARA snel inzicht kon krijgen in het gebruik van hun robots op verschillende zorglocaties en waarmee in geval van problemen de hoofdoorzaken konden worden vastgesteld. Bovendien zijn de geïmplementeerde datapijplijnen een duurzame oplossing.

Het beoordelen van de haalbaarheid en de potentiële go-to-market voor de Swinkels Circularity Index

Royal Swinkels heeft de Swinkels Circularity Index ontwikkeld voor intern gebruik en wil het gebruik ervan uitbreiden om ook andere bedrijven te helpen hun circulariteit te verbeteren. Om dit te doen, heeft Swinkels Bright Cape om hulp gevraagd bij het identificeren van concrete stappen om de index uit te breiden. Om deze uitdagingen aan te pakken, hebben we het concurrentielandschap en bestaande aanpakken beoordeeld door klantinterviews en uitgebreide desk research uit te voeren. Op basis van onze bevindingen en aanbevolen vervolgstappen is Swinkels nu in staat om de index in de markt te positioneren. Dit stelt hen in staat om andere bedrijven inzicht te geven in circulaire prestaties en verbeterpunten te identificeren.

Meer operationele intelligentie door geautomatiseerde datapijplijnen en dashboards

Voor onze klant in een workforcemanagementomgeving was het maken van operationele rapporten tijdrovend en foutgevoelig vanwege het grote aantal handmatige taken. De datakwaliteit was niet optimaal door inconsistente data in verschillende systemen en teammanagers hadden weinig vertrouwen in hun rapporten. Door een geautomatiseerde datapijplijn te implementeren, is de betrouwbaarheid van de data verbeterd en is arbeidstijd bespaard. We hebben ook het vertrouwen in de rapporten vergroot door eindgebruikers te betrekken bij de ontwikkeling van het dashboard. Daarnaast is er een hogere klanttevredenheid doordat teammanagers de operationele prestaties sturen op basis van betrouwbare dashboards.

Het creëren van waardevolle inzichten door middel van hogere datakwaliteit en het pre-processing van datapijplijnen

Tijdens het uitvoeren van een grootschalig initiatief waarbij meerdere teams en belangen betrokken waren, werden uitdagingen zoals het ophalen van data, ontbrekende documentatie en problemen met de datakwaliteit aangepakt door middel van het betrekken van stakeholders, uitgebreide documentatie en geoptimaliseerde data pre-processing in Alteryx en visualisatietechnieken in Power BI. Hierdoor werd de datakwaliteit verbeterd en werden duurzame pijplijnen voor pre-processing opgezet om dataproblemen op regelmatige basis te signaleren en aan te pakken.

Het creëren van een duurzaam datafundament om inzichten in transactiedata te creëren in PowerBI

Als antwoord op de overgang naar een nieuw opslagsysteem voor transactiedata werd 2Return geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van verstoorde rapportagemethoden, onnauwkeurige onderlinge relaties tussen data en een gebrek aan expertise op het gebied van dashboardontwikkeling. De oplossing bestond uit het creëren van een duurzaam datamodel voor een SSoT (Single Source of Truth), het ontwikkelen van uitgebreide dashboards in Power BI voor rapportage en operationele efficiëntie en het ontwerpen van een analytisch dashboard om waardevolle inzichten te krijgen voor het nemen van gefundeerde beslissingen.

Wilt u uw bedrijf krachtige beslissingen laten nemen?

Met onze uitgebreide tools voor data analytics voorzien we besluitvormers van realtime inzichten, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Vraag het Willem, onze Data Analytics team lead!