ELIMINEER RISICO’S

De wereld verandert snel en dat neemt nieuwe en turbulente risico’s met zich mee. Als bedrijf moet je je daar slim tegen bewapenen. Hoe? Bright Cape helpt organisaties allereerst het vertrouwen in bedrijfsprocessen terug te winnen en geeft vervolgens inzicht in de belangrijkste risico’s in de toekomst. Op die manier kom je het snelst tot operationele waarde creatie. Denk hierbij aan:

  • Risicoaggregatie en Credit Risk Modelling
  • Fraude- en witwasdetectie
  • Operationeel risico en proces management
  • IT-risico (Technology Gap)
  • Black Swan risico
  • Regulatory Compliance (IFRS/Solvency II)

Solving the puzzle

Bright Cape houdt van complexe data, zeker als het gaat om het kwantificeren van risico’s. De veelheid en veelzijdigheid van data helpt, maar brengt ook complexiteit met zich mee. Want waar pas je filters toe, wat is de juiste interpretatie en wat zéggen de cijfers nu echt? Het is ons gelukt de juiste mensen te verenigen tot een professioneel, vakkundig en bovenal bevlogen team. Voortbouwend op ieders expertise maken wij haarscherpe inschattingen en projecties van risico’s.

Acteer op de feiten met Customer Due Diligence

Als bedrijf wil je zekerheid. Vooral als het gaat om de risico’s die jouw organisatie nu en in de toekomst loopt. Om te voldoen aan wetgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering helpen wij bedrijven om het aantal vals-positieven in de praktijk te reduceren. We zetten het onderbuikgevoel bij Customer Due Diligence om in hypothesen die enkel zijn opgesteld door feiten: data. Bij de hypothese opstelling worden de meest vooruitstrevende algoritmes gebruikt die vallen onder Machine Learning.

Solvency II

Veranderende IT-systemen en strengere wet- en regelgeving (Solvency II) geven druk bij Nederlandse verzekeraars. Een generieke IT-infrastructuur maakt het rapportageproces beduidend flexibeler, overzichtelijker, maar vooral compleet en accuraat. De verbeterde automatisering van het rapportageproces zorgt daarnaast voor aanzienlijk lagere kosten en een afname van operationele en compliance risico’s.