Energie

Slimme meters, duurzame systemen, ingewikkelde regelgeving. Inspirerend, innoverend maar ook: complex. De energiewereld is continu aan verandering onderhevig. Organisaties kunnen zich onderscheiden door hier dynamisch mee om te gaan. Hoe? Met data. Data is sowieso een bron van waarde, maar de koppeling met de praktijk bepaalt het succes. Kies dus voor een partner met veel kennis van de branche.

Data omzetten naar waarde

Bright Cape heeft veel opdrachten uitgevoerd binnen de energiebranche, met mensen die de markt door en door kennen. Bright Cape’s deskundigen hebben verstand van complexe data, maar ook van de specifieke software voor de energiesector. Dat is belangrijk, want het systeem moet kloppen om bruikbare data te genereren en om analyses van begin tot eind succesvol uit te kunnen voeren. Om cijfers om te zetten naar waarde.

Vakkennis door Interim expertise

Werknemers van Bright Cape vervulden interim rollen binnen uiteenlopende takken van energiebedrijven, waaronder de afdelingen Pricing, Trading, Forecasting en Marketing. Door de combinatie van domeinkennis over de energiewereld met een achtergrond in (data) analyse zijn Bright Capers binnen alle aspecten van een energiebedrijf inzetbaar.

Analyse

Wij hebben veel ervaring in het maken van analyses voor energiebedrijven. Zo onderzochten wij de hoogte van energiepremies met als doel een zo competitief mogelijke prijs met een minimaal risico. Ook maakten we de gecontracteerde en werkelijk afgenomen elektriciteit- en gasvolume inzichtelijk voor een grote energieleverancier. Cijfers waar je iets mee kunt, daar gaan we voor.